Riikliku ilmateenistuse andmetel liigub kolmapäeval aktiivne tsüklon Grööni merelt Barentsi mere poole ja selle lõunaserv laieneb pealelõunal ka Läänemerele, kuid meile sealt märkimisväärseid sademeid ei pudene. Tuul on öösel nõrk ja muutliku suunaga, päeval tugevneb edelatuul rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel nullist miinus viie kraadini, saarte rannikul kuni kaks soojakraadi, päeval Ida-Eestis on nulli ja kolme külmakraadi vahel, Lääne-Eestis ulatub õhutemperatuur kolme soojakraadini.

Neljapäeva öösel jõuab madalrõhulohk Eesti kohale ja toob lund, vihma ning lörtsi. Pärastlõunal alates läänest sadu lõppeb. Öösel puhub veel mõõdukas, rannikul puhanguti kuni 17 m/s ulatuv edela- ja lõunatuul, päeval tuul nõrgeneb ja pöördub saartelt alates loodesse. Õhutemperatuur on Ida-Eestis nullist miinus kolmeni, hommikuks tõuseb, Lääne-Eestis ühe ja viie soojakraadi vahel, päeval ühest külmakraadist nelja soojkraadini.

Reedeks jääme madalrõhuala kaugesse lõunaserva, öö on sajuta, päeval sajab vähest lörtsi ja vihma vaid kohati rannikul. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel nullist miinus kuueni, päeval on miinus kahest kolme soojakraadini.

Laupäeva öösel ja ennelõunal oleme veel madalrõhulohu võimuses, pärastlõunal liigub kiiresti üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Öösel sajab mitmel pool, päeval kohati vähest lund ja lörtsi, saartel ka vihma. Puhub mõõdukas ja nõrk läänekaare tuul, õhtul edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel miinus neljast ühe soojakraadini, päeval kolmest külmakraadist kahe plusskraadini.

Pühapäeval ehk jõululaupäeval liigub Norra merelt üle Skandinaavia väike osatsüklon, mis jõuab päevaks Eesti kohale. Öösel saartelt algav lume ja lörtsisadu levib kiiresti mandrile. Päeval on sajuhooge harvemalt ja saartel sajab lisaks lumele ka vihma. Tuul pöördub lõunakaarest läände ja loodesse ning ajuti ulatuvad puhangud rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel nullist viie külmakraadini, saarte rannikul kuni kaks kraadi, päeval miinus kahest nelja soojakraadini.