Alustades tänasest, siis hommikupoolikul hakkab tõepoolest isegi saartel lund ja lörtsi sadama. Sadu levib ka üle Mandri-Eesti itta, kuid läheb lääne poolel üle vihmaks. Ilmateenistuse andmetel on jäiteoht suur. Õhutemperatuuri on -1 kuni +3 kraadi, õhtuks tõuseb temperatuur kuni kuue kraadini üle nulli.

Ilmateenistus on tänaseks andnud ka esimese taseme tormihoiatuse üle Eesti. See tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik ja kui sinu tegevus on mõjutatud ilmast, tuleb võimaliku ohuga arvestada.

Tormihoiatus väljendub eelkõige üle Eesti tugeva tuulega. Igas maakonnas tugevneb päeval edela või edela- ja lõunatuul puhanguti 15-20 meetrini sekundis. Lisaks veel eelnevalt mainitud lume-, lörtsi- ja vihmasadu. Tasub arvestada ka sellega, et jäiteoht on suur.

Kui algselt eeldasid sünoptikud, et ööl vastu jõululaupäeva sajab maa valgeks, siis praeguse info järgi on tuleval ööl Ida-Eestis kõigest mõõdukas lörtsisadu, mujal aga vahelduva pilvisusega ilm. Temperatuuri on öösel -1 kuni 2 kraadi, saartel aga kuni 4.

Seega päris kindlasti ei saja jõululaupäevaks maa valgeks Lääne-Eestis. Ida-Eestis võib aga mõnes kohas juba maha sadanud lumevaipa näha, kuid lörts ja plusskraadid sellele väga kaasa ei aita.

Jõululaupäeva saadab hoopis 7-12 meetrit sekundis puhuv lääne- ja loodetuul, mis puhanguti võib ulatuda kiiruseni kuni 15 meetrini sekundis. Õhtul tuul nõrgeneb.

Kadedaks teeb aga põhjanaabrite ilm - Ilta-Sanomat kirjutas, et Soomes võib sadada maha kuni 20 cm lund. Jõululaupäev tuleb üle Soome väga külm, vaid Edela-Soomes võib temperatuur tõusta nullini või pisut alla selle.