Neljapäeval tuleb kõrgrõhkkond Eesti kohale. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, õhtupoolikul pöördub lõunakaarde ja pisitasa tugevneb. Kui loode poolt pisut niiskust lisandub, siis on õhtul Lääne- ja Loode-Eestis kergete lumehoogude võimalus. Õhumass on väga külm ja ajuti pilvisema taeva korral on temperatuur öösel -14 kuni -20 kraadi, kus taevas pikemalt selgena püsib, seal langeb veel paar-kolm madalamale, päeval -7 kuni -12 kraadi, saartel ja läänerannikul on paar kraadi kõrgem.

Reede öösel läheneb Botnia lahelt väike madalrõhkkond. Lisandub niiskust ning Lääne- ja Põhja-Eestis hakkab lund sadama ning sadu levib edasi sisemaa suunas. Lõunakaare tuul tugevneb, rannikul on puhanguid 16 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul -6 kuni -11 kraadi, sisemaal -13 kuni -18 kraadi, tõenäoliselt Lõuna-Eestis on taevas pikemalt selge ja seal langeb alla -20 kraadi. Päeval liigub madalrõhkkond üle Eesti lääneserva kagusse. Hommiku poole sajab laialdaselt lund, päeva peale loode poolt alates sajuhood hõrenevad. Tuul on võrdlemisi tugev ning puhub mandril lõunakaarest, saartel ja põhjarannikul pöördub põhja- ja kirdesse ning on puhanguline. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul -3 kuni -7, mandri sisealadel -8 kuni -12 kraadi.

Laupäeval laieneb Kara mere kohalt arktiliselt külm kõrgrõhkkond servaga Läänemere äärde. Suuremal osal on ilm sajuta, Hiiumaa ja mandri põhjarannikul on lumehoogude võimalus. Kirdetuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel rannikualadel -10°C ümber, sisemaal -15 kuni -20 kraadi, pikemalt selgena püsiva taeva all langeb alla -20 kraadi, päeval on -8 kuni -12 kraadi.

Pühapäeva öö tuleb kõrgrõhkkonna servas üksikute lumehoogude ja mõõduka põhjakaare tuulega. Pakaseline on eelkõige Lõuna-Eestis, kus taevas pikemalt selge püsib ning seal langeb temperatuur alla -20 kraadi. Kui põhjapoolsetel aladel pilvisem on, siis jääb temperatuur -10 kuni -15 kraadi piiresse. Päeval suureneb ida poolt madalrõhkkonna surve ning põhjakaare tuul muutub tugevamaks. Lisandub pilvi ning siin-seal sajab lund. Õhutemperatuur on -7 kuni -12 kraadi.

Esmaspäeval ulatub Venemaalt madalrõhkkonna serv Eestini. Öösel on lumehooge kohati, päeval laialdaselt. Puhub tugev kirde- ja põhjatuul. Pilvisema taeva korral on öine õhutemperatuur -9 kuni -14 kraadi, Ida- ja Lõuna-Eestis võib -20 kraadini langeda, päeval on -7 kuni -11 kraadi.

Teisipäeval koondub madalrõhkkond Kesk-Euroopa kohale ja selle mõju väheneb. Lumehoogude võimalus on suurem Hiiumaa ja mandri põhjarannikul. Kirdetuul päevaks nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb öösel alla -20, pikemalt selgena püsiva taeva korral ka alla -25 kraadi kuni -28 kraadini, vaid jäävaba veega rannikualadel on kuni -15 kraadi, päeval on -13 kuni -18 kraadi.