Nagu me kõik teame, ei ole pikemad prognoosid kuigi usaldusväärsed, kuid ikkagi on huvitav teada, millal võiks kauaoodatud kevad mitte ainult kalendri järgi, vaid tegelikkuses kohale jõuda.

Gismeteo andmeil lähevad päevad lõplikult plusskraadidesse nädala pärast, öökülmad muidugi jätkuvad. Kuid näiteks 5. aprilliks ennustab Gismeteo juba 7 kraadi sooja, aprilli keskpaigaks aga juba kuni 17 kraadi sooja.

Accuweather jääb pisut tagasihoidlikumaks ja pakub, et kümnest kraadist kõrgemale tõuseb temperatuur alles aprilli eelviimasel nädalal. Kuid põhimõtteliselt jõuab kevad ka Accuweatheri andmetel kohale kohe aprilli alguses — sooja on alates 1. aprillist 5-6-7 kraadi.

Ka norra ilmaportaal yr.no pakub esimeseks aprilliks nelja soojakraadi, kuid edasise kohta infot pole, kuna yr.no enam kümnest päevast pikemaid prognoose ei näita.

Enne aprilli algust tuleb aga leppida sellega, et mõnel päeval näitab ilm kevadisemat, mõnel päeval talvisemat nägu. Eesoleval nädalavahetusel langeb Eesti ilmateenistuse andmeil näiteks öine temperatuur kuni 13 külmakraadini, kuid päeval tõuseb plusskraadidesse. Laupäeval on päikeseline ilm, pühapäeval sajab paraku kohati lörtsi ja vihma.

Vihma ja lörtsi sajab ka uue nädala esimesel päeval, kuid nädala keskel läheb taas külmemaks. Hakkab sadama lund, kohati tuiskab, puhub tugev kirde- ja põhjatuul. Külma on järgmise nädala keskel 5-6 kraadi ringis.

Laupäeva (24.03.) öö on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta ja rahulik ning laialdaselt selge taevaga. Õhutemperatuur langeb -5..-10, kohati -13°C-ni. Päeval kõrgrõhkkond eemaldub, sest Skandinaaviast liigub Soome poole madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda jõuab meile pehmem õhumass. Üle Eesti liigub pilvevööndeid, kuid nende vahelt näeb ka päikest. Edela- ja lõunatuul tugevneb 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur tõuseb +2..+4°C-ni, vaid jääpinnalt puhuva tuulega rannikul jääb 0°C ümbrusse.

Pühapäeval (25.03.) kujuneb Skandinaavia ja Soome kohale kaheosaline madalrõhuvöönd ja selle lõunaservas kattub taevas Eesti kohal pilvedega. Öösel sajab kohati lund ja lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma, päeval on laialdaselt lörtsi- ja vihmahooge. Puhub edelatuul 7-12, rannikul puhanguti 15 m/s, päeval tuul nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval +1..+5°C.

Esmaspäeval (26.03.) võtab madalrõhkkond kursi üle Eesti Venemaale. Ilm kujuneb pilviseks ja sajuseks — sajab nii vihma, lörtsi kui vihma. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, päeval pöördub tuul põhjarannikul kirdesse ja tugevneb puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..+2, päeval -1..+4°C.

Teisipäeval (27.03.) lahkub madalrõhkkond Venemaale ja selle tagalas kandub Eestisse külmem õhumass. Sadu läheb kõikjal üle lumeks, võib kergelt tuisata. Puhub tugev kirde- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel -1..-6°C, päeval oluliselt ei tõuse.

Kolmapäeval (28.03.) jääme madalrõhkkonna lääneserva. Sajab lund, võib kergelt tuisata. Puhub kirde- ja põhjatuul 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -5..-10, päeval -2..-6°C.

Neljapäeval (29.03.) tugevneb Läänemere ääres kõrgrõhkkonna mõju. Lumehooge jääb harvemaks ja põhjatuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -5..-10, kohati võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval 0…-5°C.