Laupäeva südaöö paiku tekib Soome edelaosa kohal uus madalrõhkkond ja liigub kiiresti edasi Peterburi suunas, muutudes samal ajal järjest ägedamaks ning selle servas tõuseb meil tuul väga tugevaks. Edela- ja läänetuule puhanguid on öösel 15, rannikul 18 meetrit sekundis, hommikul ja päeval ulatuvad loodetuule puhangud sisemaalgi üle 15, rannikul 20, Virumaal 23 meetrit sekundis. Madalrõhkkonna serva mööda liigub üle Eesti vihmapilvi, öösel on sajuhooge laialdasemalt, päeval vaid üksikutes kohtades. Õhutemperatuur on öösel 5..8, päeval 8..12, meretuulega rannikul 5 kraadi ümber.

Pühapäeval koondub madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneserva mööda toob loodevool jahedust. Kohati on hoogsadusid, suurem on tõenäosus Virumaal ja vihma sekka võib ka lörtsi tulla. Põhjakaare tuul on öösel veel võrdlemisi tugev, päeval rahulikum. Õhutemperatuur on öösel 1..6, päeval 5 kraadist meretuulega rannikul 10..11 kraadini Edela-Eestis.

Esmaspäeval muutub kõrgrõhkkond pisut mõjusamaks ja ilm on suurema sajuta. Tuul ööks vaibub ja on muutliku suunaga, päeval pöördub kagusse. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval sisemaal 8..11, meretuulega rannikul kuni 6 kraadi. Õhtul läheneb merelt madalrõhulohk, kagutuul tugevneb ja saartele jõuavad vihmapilved.

Teisipäeval suundub madalrõhulohk üle Eesti ja öö tuleb laialdaselt vihmane, hommikul eemaldub tihedam sajuvöönd Peipsi taha. Tuul puhub öö hakul edelast, pärast keskööd pöördub saartest alates edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on 2..7 kraadi. Päeval on vihmahooge hõredamalt. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on 9..12, meretuulega rannikul kuni 6 kraadi.

Kolmapäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv ühes uue sajuvööndiga Eesti kohale. Tuul puhub öösel lõunakaarest ja on mõõdukas, päeval pöördub läänekaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päeval 8..11 kraadi, meretuulega rannikul on pisut jahedam.

Neljapäeval madalrõhkkond küll kaugeneb, kuid selle serva mööda kandub läänekaarest meile ikka niiskust ja päeval on sajuhooge taas laialdaselt. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 9..13, meretuulega rannikul kuni 6 kraadi.

Reedel jääb Eesti madal- ja kõrgrõhuvööndi piirimaile. Öösel on saju võimalus väiksem, päeval sajab uuesti siin-seal hoovihma. Läänekaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval 8..12, meretuulega rannikul kuni 6 kraadi.