Kõige rohkem on juunikuus rekordeid löödud Jõgeva maakonnas Triikojal, kuid ka külmapealinn Jõgeva mahub nimekirja. Triikojal oli eriti külm 1965. aastal, kui mõõdeti kaks külmarekordit - esimene 1. juunil, kui külma oli -2,8 kraadi ning teine 2. juunil, kui mõõdeti -2,4 kraadi.

Jõgeval mõõdeti külmarekord vahetult enne juuniküüditamist, kui 10. juunil 1941. aastal mõõdeti -3,0 külmakraadi. Kõige kangem külmarekord juunis mõõdeti aga 1916 aastal Pakril, kui 1, juunil oli seal -3,5 kraadi külma. Seejuures jätkus sama aasta juuni ka edasi külmalt, sest 17. juuni hommikul mõõdeti -2,5 kraadi külma.

Ilmavaatlejad ütlevad, et reeglina on kõige külmem just enne päiksetõusu.

Riiklik ilmateenistus vahendab, et miinuskraade siiski juuli esimesest nädalast karta ei maksa, kuid peljata tuleb kõva tuult ning vihmahooge.

Esmaspäeval puhub põhja- ja kirdetuul 8-13, saartel ja rannikul puhanguti 17-20 meetrit sekundis. Pilvisus tiheneb ning Kesk- ja Lõuna-Eestis sajab, õhutemperatuur on 9 kuni 13 kraadi.

Teisipäeval sajab mitmel pool vihma, hommikuks ida pool saju võimalus väheneb. Puhub valdavalt kirde- ja idatuul 3-9 meetrit sekundis, õhutemperatuur öösel on 8 kuni 13 kraadi. Päeval ulatub temperatuurinäit 21 soojakraadini.

Kolmapäeval on Eestis vahelduva pilvisusega ilm, kohati sajab hoovihma. Puhub põhjakaare tuul 2 kuni 8 meetrit sekudnis. Öösel on sooja kuni 13, päeval kuni 23 kraadi.