Täna ja homme nihkub idast Eesti kohale madalrõhuala. Ilm on sajuhoogudega ning pilves. Puhub põhja- ja kirdetuul kiirusega 8 kuni 14 meetrit sekundis, saartel ja rannikul puhanguti 17 kuni 20 meetrit sekundis. Õhutemperatuur küündib Lõuna-Eestis kuni 17 soojakraadini, mujal jääb 13 kraadi kanti.

Teisipäeval sajab mitmel pool hoovihma. Tuul mandril nõrgeneb, kuid rannikul jääb mõõdukalt puhuma. Sooja on Ida-Eestis kuni 21 kraadi, mujal Eestis jahedam. Tekib äikeseoht.

Kolmapäeval hakkab madalrõhkonna mõjuala tasapisi vähenema. Kohati sajab hoovihma, õhutemperatuur küündib kuni 23 soojakraadini. Tuul leebub ning suurimad tuulehood ulatuvad rannikul kuni 8 meetrini sekundis.

Neljapäeval sajuvõimalus minimaalne. Puhub läänekaare tuul kiirusega 3 kuni 9 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on päeval kuni 23 kraadi.

Reedel saabub loodesuunast uus tsüklon, mis toob endaga kaasa sajuala. Õhutemperatuur püsib öösiti stabiilselt 9 ja 14 kraadi vahel, päeval 17 ja 22 kraadi vahel.

Juulikuu esimene nädal lubab ennustada, et sadu ning vaevu 20 piirimaale jõudev temperatuur saadab Eestimaad terve kuu. Soojemad ilmad on lubatud järgmiseks nädalavahetuseks (14.-15.07) kui õhunäit kerkib Lõuna-Eestis 25 soojakraadini, kuid siis peab arvestama vahelduva pilvisusega ning hoovihmadega.

Kuu teises pooles kasvab äiketormide oht (28.-29-07).