Soome meteoroloogid kinnitavad, et tegemist on selle talve ühe raskeima tormiga, mistõttu soovitatakse autojuhtidel nädala lõpus pikemaid sõite mitte ette võtta.

Laupäeval ja pühapäeval lumesadu ja tuisk väheneb.

Neljapäeva öösel liigub aktiivne madalrõhkkond Stockholmi lähistele ja selle serva mööda laieneb tihe lumesadu Eesti kohale, tuiskab, sest kagu- ja lõunatuul paisub tugevaks, puhanguid on 15, saartel ja rannikul 20 meetrit sekundis.

Lääne-Eestis läheb sadu üle lörtsiks ja vihmaks ning jäiteoht on suur! Õhutemperatuur on öö hakul saartel ja läänerannikul -1 kuni -4, sisemaal kuni -10 kraadi, hommikuks tõuseb 0 kuni +4 kraadini, Kirde-Eestis on veel paar-kolm kraadi alla nulli.

Päeval liigub madalrõhkkond piki Soome lõunarannikut ida poole ja üle Eesti kiirustab soojem ja niiske õhumass. Sajab lörtsi ja vihma. Puhub väga tugev edelatuul, puhanguid on sisemaal üle 15, rannikul üle 20 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on +1 kuni +4 kraadi, Pärastlõunal saab Lääne-Eestis tihedam sadu läbi, Ida-Eestis sajab õhtuni lörtsi ja vihma.

Tuul pöördub läände ja loodesse ning on ikka väga jõuline. Õhutemperatuur langeb loode poolt alates alla null kraadi. Teedel tekib kiilasjää! Õhtul sajab kohati lund. Puhub väga tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on -2 kuni -5 kraadi.

Reedel liigub madalrõhkkond aeglaselt itta ja jõuab päeval Laadoga taha ning selle järel sajab meil mõnes kohas lund ja teeb ka tuisku. Tuul puhub läänest ja loodest ning on öö hakul väga tugev, pärast keskööd pisitasa nõrgeneb. Päev on juba mõõduka läänekaare tuulega, vaid põhjarannikul on veel tugevamaid puhanguid. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -7, päeval -1 kuni -4 kraadi, vaid meretuulega rannikul on ööpäeva vältel 0 kraadi lähedal.