Ööl vastu homset liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari ning sademete võimalus on väike. Lääne- ja loodetuul ulatub Soome lahe ääres puhanguti 15 meetrit sekundis, pärast keskööd tuul nõrgeneb ja pöördub lõunakaarde.

Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi, meretuulele avatud rannikul võib olla aga kuni neli soojakraadi. Ümbritsev pilveala jõuab juba hommikuks Lääne-Eesti kohale ning toob lörtsi ja vihma. Päevaks laienevad sajupilved üle Eesti. Puhub võrdlemisi tugev lõunakaare tuul ja õhutemperatuur on 5 kuni 9 kraadi, Lõuna-Eestis isegi 11 kuni 12 soojakraadi.

Pühapäeva öö hakul on laialdaselt vihma- ja lörtsihooge, pärast keskööd jääb aga sajuhooge harvemaks. Päev on tõusva õhurõhu foonil küll pilverünkadega, aga sajuhooge on vähe. Läänekaare tuul on tugevam öösel ja ulatub puhanguti 12 kuni 13 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4 kraadi, päeval 6 kuni 11 soojapügalat.

Esmaspäeval muutub Skandinaavia kohal madalrõhkkond aktiivsemaks ja laieneb Läänemerele. Venemaa lääneserva mööda aga liigub põhja poole madalrõhuvöönd. Nende vahel kujuneb Eesti kohale kitsas nõrk kõrgrõhuvöönd. Öösel ulatub tõenäoliselt Ida-Eestisse sajuvöönd ühes vihma ja lörtsiga, päev on olulise sajuta. Tuul on võrdlemisi nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2 kraadi, rannikul kuni 5 soojakraadi, päeval 9 kuni 14 kraadi.

Teisipäeval püsib vastasseis Skandinaavias valitseva madalrõhkkonna ja vastas oleva kõrgrõhuharja vahel. Lisaks kandub lõunavoolus piki Venemaa lääneserva niiskust, mis võib Ida-Eestisse veidi vihma tuua. Jätkuvalt on võimalikud nihked nii lääne kui ida poole ning vastavalt sellele võib ka ilmaolukord muutuda. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6 kraadi, päeval 10 kuni 15 kraadi ja kui tihedamad pilved üle Eesti piiri jõuavad, siis saju korral langeb temperatuur alla 10 kraadi.

Kolmapäeval peaks tugevnev kõrgrõhkkond ilma sajuta ja rahuliku hoidma. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4 kraadi, päeval 10 kuni 15 soojapügalat.

9. mail jääb kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale ning ilm on sajuta aga tugevneva idakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7 kraadi, päeval 10 kuni 15 soojakraadi, päikselisemates paikades võib temperatuur veel paar-kolm kraadi kõrgemale tõusta.