Esmaspäeval muutub Skandinaavia kohal madalrõhkkond aktiivsemaks ja laieneb Läänemerele. Venemaa lääneserva mööda aga liigub põhja poole madalrõhuvöönd. Nende vahel kujuneb Eesti kohale kitsas nõrk kõrgrõhuvöönd.

Öösel ulatub tõenäoliselt Ida-Eestisse sajuvöönd ühes vihma ja lörtsiga, päev on aga olulise sajuta. Tuul on võrdlemisi nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 2, rannikul kuni 5 kraadi, päeval 9 kuni 14 kraadi.

Teisipäeval (7.05) püsib vastasseis lääne ja ida pool valitseva madalrõhkkonna ning üle Eesti kulgeva kõrgrõhuvööndi vahel. Lõunakaarest tuleb niiskust ning siin-seal sajab vihma, saju tõenäosus on suurem idapoolsetes maakondades. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6, päeval 7 kuni 12 kraadi.

Kolmapäeval (8.05) peaks tugevnev kõrgrõhkkond ilma suurema sajuta ja rahuliku hoidma. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 2 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 5 kraadi. Päeval on sooja 10 kuni 15 kraadi.

Neljapäeval (9.05) jääb kõrgrõhkkonna serv Eesti kohale ning ilm on sajuta, aga tugevneva idakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 4 kraadi, päeval 12 kuni 16 kraadi.

Reedel (10.05) kõrgrõhuvöönd nõrgeneb. Lõunakaarest lisandub soojemat ja niiskemat õhku. Vihma võimalus suureneb. Puhub võrdlemisi tugev idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 2 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 5 kraadi. Päeval on sooja 12 kuni 16 kraadi.