Laupäeva (11.05) öösel madalrõhulohk eemaldub ja öö on valdavalt sajuta, kuid udune. Päeval liigub aktiivne tsüklon piki Venemaa läänepiiri Soome suunas. Sajab vihma ja Ida-Eestis on sadu kohati tugev ning võib olla ka äikest. Öösel puhub nõrk muutliku suunaga tuul, pärastlõunal pöördub tuul loodesse ja läände ning tugevneb 4-10, Ida-Eestis ja põhjarannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 4..9, päeval Lääne-Eestis 13..17°C, Ida-Eestis ja rannikul 8..12°C.

Pühapäeva (12.05) öösel madalrõhkkond eemaldub üle Soome loodesse. Sajuhood hommikuks lõppevad ja ka läänekaare tuul raugeb, kuid mitmel pool tekib udu. Päeval oleme väheaktiivses madalrõhuvööndis, kus pärastlõunal arenevad mõnel pool hoovihmapilved. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 4..9, päeval 14..19, rannikul 10°C ringis.

Äikesetormid möllavad juba Soomes. Soome põhjaosas ning idaosas möllab öösel suur tuul ning äikesetorm, mis on võtnud tuhandetel inimestel Põhja-Soomes elektri. Äikestormid tulid Venemaalt, kus on olnud viimase nädala vältel kuum - suisa 25 kraadi.