Täna liigub üle Eesti kõrgrõhuhari - on nii selget taevast kui pilvelaamu. Suuremal osal Eestist on ilm sajuta, kuid üksik vihmarabin pole välistatud. Läänekaare tuul on mõõdukas, päeval on põhjarannikul tuntavam, õhtul pöördub lõunakaarde ja saartel tugevneb. Õhuvool pöördub edelasse ja meile jõuab soojem õhumass. Õhutemperatuur on päeval üle Eesti 25 kraadi ringis, vaid meretuulega rannikul on jahedam.

Esmaspäeval (1.07) liigub Skandinaaviast madalrõhkkond üle Botnia lahe Lapimaa suunas ja selle lohk riivab ka Eestit. Kohati võib hoovihma sadada. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul, puhanguid on 15 m/s, päeval põhjarannikul 18 m/s. Õhutemperatuur öösel 14 kuni 19 kraadi, päeval 18 kuni 22 kraadi, idapoolsetes maakondades tõuseb aga kuni 25 kraadini.

Teisipäeva (2.07) öö hakul libiseb üle lauge kõrgrõhuhari. Hommikuks läheneb madalrõhulohk ühes tihedamate sajupilvedega. Päeval sajab aeg-ajalt vihma. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur öösel 11 kuni 16 kraadi, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Kolmapäeval (3.07) sajab eemalduva madalrõhulohu mõjul siin-seal hoovihma. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur öösel 9 kuni 14, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Neljapäeval (4.07) jääb Põhja-Euroopat katma madalrõhuala ja selle serva mööda lisandub ka meile niiskust ning vihmahoogude võimalus on üsna suur. Läänekaare tuul on endiselt võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur öösel 7 kuni 12 kraadi, päeval 14 kuni 18 kraadi.

Reedel (5.07) läheneb Skandinaaviast uus madalrõhkkond ja laieneb üle Läänemere. Saabub sajupilvi, kuid nende liikumise kiirus võib nädala jooksul veel muutuda ning seetõttu ei ole otstarbekas veel eristada, kas vihm on tihedam öösel või päeval. Tuul pöördub lõunasse ja edelasse ning on tõenäoliselt tugev. Õhutemperatuur öösel 9 kuni 14, päeval 16 kuni 20
kraadi, Lõuna-Eestis võib tõusta paar-kolm kraadi kõrgemale.