Pärast pühapäeva tugevneb Assoori saarte kohal olev kõrgrõhkkond ning ühineb Kesk-Euroopa kohal oleva tugevneva kõrgrõhuharja ja sellega seotud oleva antitsükloniga. Esmaspäevaks tugevneb kõrgrõhuhari Lääne- ja Kesk-Euroopa kohal, samas kui madalrõhkkond seisab Põhja-Atlandi kohal. Edela-Euroopa kohal tekib tugev soe õhuvool, mis toob järgmise nädala algul Lääne-Euroopasse palju soojema ilma, mis levib nädala teisel poolel ka Kesk-Euroopasse, teatab Severe Weather Europe.

Esmaspäeval ja teisipäeval on kõrgrõhuharja kese Prantsusmaa ja Beneluxi maade kohal, mis toob kogu regioonis kaasa palju soojema ilma. Keskmisest soojem peaks ilm olema pea kogu Euroopas, välja arvatud idaserv ja Atlandi põhjaosa. Kõige suuremat anomaaliat on oodata Prantsusmaa, Beneluxi ja Lääne-Saksamaa koha.

Tugev ja ulatuslik kõrgrõhuhari levib järkjärgult itta ja kirdesse Kesk- ja Põhja-Euroopasse. Prantsusmaal ja Beneluxis on temperatuur normaalsest 9-10 kraadi kõrgem. Juuli keskpaigas/lõpus tähendab see paljudes kohtades temperatuure üle 35 kraadi.

Nädalavahetuse poole liigub kõrgrõhuharja telg tõenäoliselt üle Kesk-Euroopa, mis tähendab, et kuumus levib ka Alpidesse, Balkanile ja vähemalt Vahemere põhjaossa ning Skandinaavia suunas.

Järgmise nädala keskel peaksid temperatuurid Prantsusmaal ulatuma mõnedes piirkondades 40 kraadini või selle piiri isegi ületama.

Kuumemat ilma on oodata ka Eestis. Ilmateenistuse nädala prognoosist leiab alates esmaspäevast kuni nädala teise pooleni 26-27 kraadini ulatuvaid temperatuure.