Teisipäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on sajuta. Öö on laialdaselt selge taevaga ja võrdlemisi nõrga kagutuulega. Sooja on 11–16, saarte rannikul kuni 18 kraadi. Päev on õhukese pilvevinega, millest päike läbi kumab. Kagutuul aga muutub päeva peale järjest tugevamaks, seda Rootsi lõunarannikult läheneva aktiivse madalrõhkkonna survel. Sooja tuleb 23–26 kraadi, vaid meretuulega rannikul on pisut jahedam.

Kolmapäeva öö hoiab kõrgrõhkkond põhiliselt sajuta, aga Gotlandi alla liikuv madalrõhkkond tõstab kagutuule tugevamaks, puhanguid on sisemaal kuni 12, rannikul kuni 15, Läänemere ääres 18 m/s. Sooja on 11–16 kraadi. Päeva jooksul liigub madalrõhkkond üle Stockholmi põhja poole ning selle idaserva mööda kandub Eestisse niiskemat õhku. Varahommikuks jõuab sadu saartele, ennelõunal mandri lääneserva ja liigub sealt aeglaselt sisemaa poole. Jätkub lõuna- ja edelatuule tugevnemine, sisemaal puhanguti 15, saartel ja läänerannikul üle 20 m/s. Õhutemperatuur on 16–19, Rakvere-Viljandi joonest ida pool tõuseb veel üle 20 kraadi.

Neljapäeval kaugeneb madalrõhkkond Lapimaale, aga selle tuuline lõunaserv ulatub Eesti kohale. Edelatuul on tugev, puhanguid on kuni 15, rannikul kuni 20 m/s. Öösel sajab kohati, päeval laialdaselt hoovihma. Sooja on öösel 9–14, rannikul kraad-paar enam, päeval 15–19°C, Kagu-Eestis võib kraad-paar kõrgemale tõusta.

Reedel jääb madalrõhkkond Skandinaavia põhjaalade kohale ja selle lõunaserva mööda liigub uus madalrõhulohk üle Läänemere. Öösel on kohatisi vihmahooge, päeval muutub sadu laialdasemaks ja tihedamaks. Edela- ja läänetuul on tugev. Õhutemperatuur on öösel 10–15, päeval 13–17 kraadi.

Laupäeval koondub madalrõhkkond Venemaale ja selle järel liigub üle Eesti hoogsajupilvi. Puhub tugev loodetuul. Sooja on öösel 6–11, rannikul kuni 14, päeval 13–16 kraadi.

Pühapäeval jääb Eesti lõuna pool laiuva kõrgrõhkkonna ja põhja pool valitseva madalrõhkkonna piirimaile. Kui tugevneda suudab kõrgrõhkkond, siis on päev rahulikum, ilusam ja sajuhooge on harva. Kui kiire läänevool toob üle mere uue madalrõhulohu, siis tuul on jätkuvalt tugev ja kohale jõuavad ka uued vihmapilved. Sooja on öösel 4–9, rannikul kuni 13, päeval 12–15 kraadi.

Esmaspäeval valitseb Läänemere kohal kõrgemates õhukihtides tugevate tuulte vöönd ehk jugavool. Kiires õhuvoolus liiguvad üle Eesti vaheldumisi vihmasemad madalrõhulohud ja kuivema ilmaga kõrgrõhuharjad. Ei ole veel piisavat usaldusväärsust mudelandmetes, et prognoosida, kumb neist öö, kumb päeva peale satub. Järgnevail päevil täpsustame prognoosi.