Meiega jagas fotot ka Delfi lugeja Ida-Virumaalt Kiviõlist, kelle terrassi kattis täna lumevaip.

Hea lugeja, kui sinagi märkad valgeid helbekesi taevast alla laskumas, saada meile jäädvustusi aadressil vihje@delfi.ee.

Natukene ka ilmaprognoosist lähipäevade kohta

Riikliku ilmateenistuse andmetel katab ööl vastu homset kõrgrõhkkond nii Skandinaaviat kui Soomet ja ulatub servaga ka Eesti kohale. Õhuvool lisab põhjakaarest külma, vesi merel ja lahtedes on sellega võrreldes veel võrdlemisi soe ning see soosib rünksajupilvede kujunemist, mis toovad sajuhooge eelkõige saartele ja mandri põhjaserva.

Päeval on sajuhooge laialdasemalt, üksnes Kesk-Eestis on saju võimalus veidi väiksem. Põhjakaare tuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -4..+1°C, vaid meremõjuga rannikul jääb üle 5 kraadi, päeval 3-7 kraadi.

Esmaspäeval püsib Skandinaavia kohal kõrgrõhkkond ja ulatub servaga Läänemere äärde. Samal ajal liigub üle Venemaa keskoblastite põhja poole madalrõhkkond ja selle servast lisandub niiskust ka meile. Sajuhoogude tõenäosus on öösel suurem saartel ja mandri põhjaservas, päeval on sajuhooge enam Eesti idapoolses osas. Tuul on võrdlemisi nõrk ja puhub valdavalt põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, meremõjuga rannikul kuni 5 kraadi, päeval 3-7 kraadi.

Teisipäeval liigub üks madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja teine läheneb lääne poolt ning nende vahel on meil öösel kohatisi lörtsi- ja vihmahooge. Päeval võib läänepoolse madalrõhkkonna mõju suurenemisel sadu laialdasemaks ja enam vesisemaks muutuda. Tuul on võrdlemisi nõrk pärastlõunani, siis algab lõunakaare tuul tugevnemine.

Kolmapäeval laieneb üle Läänemere madalrõhkkonna serv. Vihma ja lörtsi tõenäosus on suurem Lääne- ja Lõuna-Eestis. Lõunakaare tuul võib öösel tugev olla, päevaks peaks nõrgenema.

Neljapäeval ulatub madalrõhkkonna serv üle Eesti. Siin-seal sajab vihma. Lõunakaare tuul on mõõdukas.

Reedel püsib Eesti suure tõenäosusega madalrõhkkonna mõjusfääris. Siin-seal sajab vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare.