Nädalavahetusel talvisemate oludega kostitatud Kesk-Soomes elavad inimesed peavad aga pettuma - uueks nädalaks lubatakse üle terve riigi pehmemaid olusid, mille tulemusena kaob maha sadanud lumekord ning liiklusolud muutuvad kohati veelgi ebameeldivamaks.

Ent kui meie põhjas resideeruval hõimurahval läks õnneks talvest kerge maik suhu saada, siis millist ilma lubatakse lähipäevadel Eestimaa pinnal?

Nii kodu- kui ka välismaised metroloogid ennustavad Eestile pehmemat ilmastikku: domineeriv madalrõhkkond toob aeg-ajalt kerged vihmasajuhood, ent aeg-ajalt võib sekka silmata ka sinisemat taevalappi.

Tööpäevade prognoos

Esmaspäev toob Kesk-Euroopast uue madalrõhkkonna üle Läänemere - tihedam sadu küll Eesti pinnale ei pruugi jõuda, ent taevas kattub sellegipoolest madalate pilvedega, millest võib nõrgemat vihma tibada. Kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 3-8, päeval 6-10 kraadi.

Teisipäeval sajab Lääne-Eestis nõrka vihma, idapoolsetesse maakondadesse paksem pilvemass tõenäoliselt ei jõua. Puhub tugev kagu- ja lõunatuul, mis nõrgeneb õhtupoolikul. Selgema taevaga öö korral langeb õhutemperatuur öösel Ida-Eestis 0 kraadi lähedale, suuremal osal on aga pilvine ja õhutemperatuuriga 2-7, päeval 5-9 kraadi.

Kolmapäev on suurema sajuta, ent pilvekiht võib öösel mõnes kohas hõreneda ja siis langevad termomeetrinäidud sisemaal 0 kraadi lähedale, valdav õhutemperatuurifoon on aga 3-8 kraadi. Päev on enamasti pilvine ja üksikute vihmahoogudega. Kagutuul tugevneb ja seda eelkõige saartel. Õhutemperatuur on 5-8 kraadi.

Neljapäeval puhub Eestis tugev kagutuul. Siin-seal sajab vihma. Lõunakaarest jätkub sooja õhu juurdevool. Õhutemperatuur on öösel 2-7, päeval 4-9 kraadi.

Reedel võib Lääne-Eestisse vihma jõuda. Venemaal püsiv kõrgrõhuala peaks idapoolsed maakonnad sajust vabad hoidma. Kahe rõhuala piirimail puhub tugev kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4 kraadi, saartel kuni +7, päeval 0 kuni 5 kraadi.