Homsed ilmamuutused on erakordselt kiired. Öö hakul liigub üle madalrõhulohk, mis toob lörtsi ja vihma. Puhub väga tugev edelatuul, puhanguid on sisemaal kuni 17, öö hakul rannikul üle 20 m/s. Pärast keskööd suundub üle Eesti väike kõrgrõhuhari, tuul veidi nõrgeneb ja sajusse tuleb paariks tunniks paus. Samal ajal läheneb merelt juba uus madalrõhulohk, mille eel paisub edela- ja lõunatuul kiiresti väga tugevaks, puhanguid on päeval sisemaal kuni 20, läänerannikul 21, saartel ja looderannikul 23 m/s, vastu Läänemerd pole välistatud ka 25 m/s. Vihmasadu laieneb üle Eesti ning Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +6, päeval tõuseb saabuvas soojas õhumassis +4 kuni +8 kraadini.

Ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt püsib vähemalt esmaspäevani heitlik ja enamasti plusskraadidega ilm.

Neljapäeval liigub juba uus aktiivne madalrõhkkond üle Skandinaavia ja Soome ning selle lõunaservas püsib meil öösel edelatuul tugevana, puhanguid on 15, saartel kuni 18 m/s. Öösel ja hommikul sajab vihma, päeva peale sadu eemaldub. Õhutemperatuur on öösel +4 kuni +8, päeval +5 kraadi ümber.

Reedel liigub üle kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Ööga edela- ja läänetuul rahuneb ja õhutemperatuur 0 kuni +4 kraadi. Päev on ka sajuta, aga merele laieneb juba uus madalrõhkkond, avaldab survet ning sunnib edela- ja lõunatuult taas tugevamaks tõusma. Õhutemperatuur tõuseb +2 kuni +5 kraadini, õhtul langeb 0 kraadi lähedale.

Laupäeval liigub madalrõhkkond üle Skandinaavia Soome. Öö on sajuta, hommikul ja päeval sajab Lääne- ja Põhja-Eestis veidi vihma. Lõuna- ja edelatuul on tugev ning seda eelkõige saartel. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -2, saartel ja läänerannikul kuni +2 kraadi, päeval Kesk- ja Ida-Eestis 0 kuni +2 kraadi, lääne pool kuni +5 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkond aeglaselt kaugeneb, aga selle servast poetab meile kohati vihma, sekka ka lörtsi. Edelatuul on öösel veel võrdlemisi tugev, päeval vaibub. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +5, päeval +2 kuni +5 kraadi.

Esmaspäeval jõuab uus madalrõhkkond Skandinaavia põhjatippu ja selle lõunaserv laieneb Läänemere äärde ning tõstab päevaks edelatuule uuesti tugevaks. Sadusid on harva ning on nõrgad, tulevad kohati alla vihmana. Õhutemperatuur on -2 kuni +1, saartel kuni +3, päeval +1 kuni +5 kraadi.

Tormihoiatused
Esimese taseme hoiatus


Ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvesta sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgi edasist ilmaprognoosi.


Teise taseme hoiatus


Ilm on ohtlik. Esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Ole väga tähelepanelik ja jälgi pidevalt ilmaprognoosi. Ole teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgi kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi.