Laupäeva öö on kaugeneva kõrgrõhuharja mõjul selgem ja sajuta, kuid lõuna- ja edelatuul on võrdlemisi tugev, sest Skandinaaviast avaldab survet madalrõhkkond, vahendab Riigi ilmateenistus.

Päeval laieneb madalrõhkkond ka Soome, selle serva mööda kandub meile pilvekiht, millest üksikutes kohtades ka tiba vihma tuleb, Virumaal võib sekka ka märgi helbeid langeda. Lõuna- ja edelatuul püsib tugevana. Õhutemperatuur on öösel 0..-2, saartel ja läänerannikul kuni +2°C, päeval Kesk- ja Ida-Eestis 0..+2°C, lääne pool kuni +5°C.

Pühapäeval kujuneb Botnia lahe kohale uus madalrõhkkond, mis liigub päevaks edasi Soome ning selle servas on meil taevas pilvine. Üksikud võimalikud sajuhood on nõrgad ja tulevad alla vihmana. Edelatuul on öösel veel võrdlemisi tugev, päeval vaibub. Õhutemperatuur on öösel +1..+5, päeval +3..+5°C.

Delfi fotograaf tegi reedel, 17. jaanuaril kaameraga tiiru looduses ilmestamakse tänavuse talve soojust:

Esmaspäeva öösel liigub üle selgema ilmaga kõrgrõhuhari. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Päeval läheneb Norra rannikule uus madalrõhkkond ja selle serv laieneb Läänemere äärde ning tõstab päeval edelatuule uuesti tugevaks. Taevas muutub pilvisemaks, aga suuremat sadu ei tule. Õhutemperatuur on -1..+2, rannikul kuni +4, päeval +2..+5°C.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond üle Skandinaavia põhjatipu itta ja hiiglasliku madalrõhuala lõunaserva mööda liigub üle Eesti sajupilvi - öösel on üksikuid vihmahooge, päeval on sadusid laialdasemalt. Tuul paisub väga tugevaks, puhub öösel edelast, ulatub sisemaal puhanguti üle 15, rannikul üle 20 m/s, päeval pöördub läände ja loodesse ning jääb veidi nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel -1..+2, saartel kuni +5, päeval +3..+6°C.

Kolmapäeval kaugeneb madalrõhkkond Venemaale ja selle serva mööda jõuab meile külmemat õhku. Sajuhooge jääb harvemaks, tulevad vaid rannikul alla veel vihmana, sisemaal enamasti lörtsina, õhtul ka lumena. Puhub tugev loodetuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+2, saartel kuni +4°C, õhtul langeb kõikjal alla 0°C.

Neljapäeva öösel ulatub madalrõhkkonna kauge lääneserv veel Eestini. Kohati sajab lörtsi ja lund. Puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on -1..-6, rannikul kuni +2°C. Päeval liigub üle selgema ja rahulikuma ilmaga kõrgrõhuhari. Õhutemperatuur on -1..+1, saartel kuni +3°C.

Reedel jõuab aga Skandinaavia põhjatippu madalrõhkkond, mis laieneb üle Läänemere, tõstab edelatuule tugevaks ja toob kaasa soojema õhumassi. Saabuva sooja eel sajab algul lund ja lörtsi, hommikuks muutub sadu vesiseks ja päeval tulevad kohatised sajuhood alla lörtsi ja vihmana. Õhutemperatuur on öö hakul -1..+1, saartel kuni +3, pärast südaööd tõuseb, päeval on +2..+7°C.

Hea Delfi lugeja, saada ka sina fotosid lilledest või nähtustest, mis iseloomustavad tänavust eriti sooja talveilma. Ootame fotosid ja vihjeid aadressile vihje@delfi.ee!