Homme madalrõhkkonna mõju väheneb. Pilvekiht muutub laiguti hõredamaks ning vaid mõnes üksikus kohas võib lörtsi või lund sadada. Läänekaare tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -4, saartel ja rannikul rannikul kuni kaks kraadi, päeval on sooja kuni 4 kraadi.

Ööl vastu laupäeva on Eesti kohal kõrgema rõhuga foon. Olulist sadu ei tule ja tuul on nõrk. Selgineva taeva all on ilm üürikeseks kargem ja õhutemperatuur kuni -5, meretuulega veidi üle nulli.

Laupäev kisub tormiseks

Päeval pilvisus tiheneb ning saartele jõuab vihma- ja lörtsisadu, õhtul jõuab sadu idapoolsetesse maakondadesse ja seal tuleb algul lumena alla.

Läänemerele laieneva madalrõhkkonna servas tõuseb lõunatuul tugevaks, saartel ja rannikul on puhanguid kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on kuni neli kraadi.

Pühapäevaks toob Skandinaaviast lähenev madalrõhkkond tiheda lörtsi- ja vihmasaju. Lõuna- ja kagutuul paisub väga tugevaks, puhanguid on 20, saartel ja rannikul üle 25 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0..+2, saartel ja läänerannikul kuni +4°C, päeval +2..+5, õhtupoolikul Lääne-Eestis kuni +7°C.

Esmaspäeval (17.02) liigub madalrõhkkond edasi Botnia lahe põhjatipu suunas ja muutub veel aktiivsemaks ning selle servas tõuseb lõuna- ja edelatuul sisemaal üle 20, saartel ja rannikul üle 25 m/s.

Tuul näitab vaibumismärke alles teisipäeval

Öösel sajab aeg-ajalt sajab vihma ja sadu võib rohke olla, päeval tuleb sekka ka lörtsi ja sajuhulk on väiksem. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul kuni kaheksa kraadi plusspoolel.

Teisipäeva (18.02) öö jätkub madalrõhkkonna lõunaservas kergete vihmahoogude ja väga tugeva edelatuulega. Päevaks toob madalrõhulohk rohke lörtsi- ja vihmasaju. Tuul pöördub läände ja veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul +1..+6°C.

Kolmapäeval (19.02) madalrõhkkond kaugeneb, pilved hõrenevad ja suuremat sadu ei tule. Tuul pöördub loodesse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, rannikul kuni 2, päeval +1..+4°C.