Homme liigub Taani väinade kohalt madalrõhkkond üle Lõuna-Rootsi Gotlandi lähistele ja selle sajuala laieneb öösel üle Eesti — tihedam on lumesadu algul Lõuna-, hiljem ka Kesk-Eestis. Varahommikul jõuab lumesadu ka Eesti põhjaserva, samal ajal muutub Saaremaal ja lõunapoolsetes maakondades sadu vesisemaks. Päeval sajab Eesti põhjapoolses osas tihedat lund (orienteeruvalt Virtsu-Vändra-Alatskivi joonest põhja pool), tuul on tugevam ja võib ka tuisku teha. Lõuna pool sajab lörtsi, sekka ka vihma ning sadu on nõrgem.

Lisanduvast lumest ja lörtsist on hommikuks Lõuna-Eestis maas orienteeruvalt kahe-kolme cm, Kesk-Eestis nelja-viie cm paksune kiht. Päeval lisandub lund põhiliselt Eesti põhjapoolsesse ossa ja kui sadu tihe on, siis õhtuks võib lumekiht tõusta 5-10 cm-ni.

Tuul puhub idakaarest, Liivi lahe ümbruses ja Lõuna-Eestis lõunakaarest ning on tugev eelkõige Hiiumaal ja põhjarannikul, ulatudes puhanguti kuni 20 m/s.

Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -3, Saaremaal ja Lõuna-Eestis tõuseb pärast südaööd 0 kuni +3 kraadini, päeval on Põhja-Eestis 0 kuni -2, Kesk- ja Lõuna-Eestis 0 kuni +5 kraadi.

Talvist ilma jagub vähemalt nädalaks

Neljapäeval jääb madalrõhkkond Gotlandi ja Läti ranniku vahele tiirlema, selle kirdeserv katab Eestit. Vahetevahel sajab lund, öö hakul Saaremaal ja Lõuna-Eestis ka lörtsi ja vihma. Tuul puhub idast ja kirdest ja on tugev eelkõige saartel ja põhjarannikul, puhanguid on kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -5, meretuulega rannikul veidi üle 0 kraadi, päeval 0 kuni -3, saarte rannikul kuni +1 kraadi.

Reedel liigub hääbuv madalrõhkkond üle Läti Venemaa poole ja selle servas sajab meil siin-seal kerget lund. Tuul nõrgeneb ning puhub öösel kirdest, päeval valdavalt loodest. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -7, päeval 0 kuni -3 kraadi.

Laupäeval on lauge kõrgrõhuharja mõjul mõneks tunniks enam selgemat taevast. Kerget lund sajab kohati. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni -8, päeval -2 kuni +2 kraadi.

Pühapäeva öösel kõrgrõhuhari eemaldub, aga ilm on veel sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on -5 kuni -10 kraadi. Päeval jõuab Gotlandi lähistele uus madalrõhkkond, idatuul tõuseb tugevaks ja õhtupoolikul jõuab üle mere lume- ja lörtsisadu. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -10, päeval -4 kuni +1 kraadi.

Esmaspäeval laieneb madalrõhkkonna serv üle Eesti ning lume- ja lörtsisadu laieneb üle Eesti. Puhub tugev ida- ja kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -6, rannikul kuni +1, päeval -2 kuni +2 kraadi.

Teisipäeval taandub madalrõhkkond Kesk-Euroopa kohale, aga selle kauge kirdeserv ulatub veel Eestini. Lund ja lörtsi sajab enam Eesti lõunapoolses osas. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni -8, kohati võib langeda -10 kraadi ümbrusse, päeval -4 kuni +1 kraadi.