Ööl vastu jaanilaupäeva eemaldub valitsev kõrgrõhuala Venemaale, päeval aga laieneb Põhjamere äärest juba uue kõrgrõhuala serv üle Läänemere. Üldiselt kõrgena püsiva õhurõhu foonil on pilvi vähe ja ilm sajuta. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, rannikul kuni 17, päeval 23 kuni 26, meretuulega rannikul kuni 17 kraadi.

Jaanipäevaks, 24. juuniks tugevneb Põhjamere ääres püsiv kõrgrõhuala ja selle servas tekib Läänemere piirkonnas uus kese ning selle vahetus läheduses on meie ilm enamasti selge ja kuiv. Tuul on öösel nõrk ja puhub põhjakaarest, päeval pöördub läänekaarde ja veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, rannikul kuni 17, päeval 23 kuni 28, meretuulega rannikul kuni 18 kraadi.

Neljapäeval ulatub kõrgrõhuala vööndina üle Eesti ja hoiab ilma kuiva ning enamasti selge taevaga. Tuul on öösel nõrk, päeval valdavalt läänekaarest ning pisut tuntavam. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, rannikul kuni 17, päeval 25 kuni 29, meretuulega rannikul kuni 19 kraadi.

Reedel taandub kõrgrõhkkond veidi lõuna-kagu suunas, aga selle servas on Eesti ilm ikka laialdaselt selge taevaga ja kuiv, kuid tugevneva läänekaare tuulega. Lõunakaarest lisandub sooja ja õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17, päeval 27 kuni 31, meretuulega rannikul kuni 20 kraadi.

Laupäeval ja pühapäeval jääb kõrgrõhuala loodeserv Eesti kohale. Öö on laiguti õhukese pilvekihiga ja õhutemperatuuriga 14 kuni 19 kraadi. Päeval on pilverünki enam, aga tõenäoliselt suuremat sadu neist veel ei tule. Õhusoe kerkib 27 kuni 32, meretuulega rannikul kuni 20 kraadini.

Esmaspäeval võib põhja poolt survestav madalrõhulohk läänekaare tuult pisut tugevamaks tõsta. Rünksajupilvede arenguks on tingimused soodsamad ning hoovihma ja äikese võimalus suureneb, seda eriti päevasel ajal. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 18, päeval 23 kuni 28, meretuulega rannikul ja sajupilvede all kuni 20 kraadi.