"Päeva teises pooles jätkub tormitsükloni teekond aegamööda ida suunas. Merel ja rannikualadel tormised ilmaolud püsivad," sõnab keskkonnaagentuuri sünoptik Kairo Kiitsak Delfile.

"Keskme kaugenedes hakkab tuul järk-järgult tugevnema ka sisemaa sügavustes. Näiteks Kesk-Eestis, Ida-Eestis ja Kagu-Eestis on pool päeva ilm rahulik olnud, aga seda ka põhjusega, sest tsükloni kese jäi Eesti idapiirile üsna lähedale. Keskme läheduses ongi tuul nõrgem," selgitab ta. "Aga olukord peaks õhtu jooksul muutuma. Õhtul jätkub õhurõhu tõus lääne poolt, kuna Skandinaavia poolt laieneb aegamisi ida suunas ulatuslik kõrgrõhuhari."

Kuna vastu õhtut õhurõhu gradient veidi suureneb, siis võivad puhangud praegustel andmetel tõusta sisemaal veel üle 15 m/s ja kohati pole välistatud kuni 20 m/s. Tuul püsib tugevana ka rannikualadel ja Soome lahe ümbruses.

"Järgneval ööl lõõtsub veel enamasti loode- ja põhjatuul 7-12, puhanguti kuni 18, rannikul 12-16, puhanguti kuni 25 m/s. Praeguste andmete kohaselt hakkab alles pärast keskööd tormituul nõrgenemise märke näitama," lisab Kiitsak.

Oludest paari tunni eest annab ülevaate ilmateenistuse poolt avaldatud satelliitpilt. "Päev on veel ees. Iga torm on oma iseloomult omamoodi. Praegu on selgelt näha, et see räsib enim just saari ja looderannikut. See, et mõnes kohas on tuul vaikne, ei tähenda, et igal pool nii on."