Välismaa ilmaportaalid Gismeteo ja Accuweather prognoosivad, et nii Tallinna kui ka Tartu kandis langeb temperatuur jaanuari teises pooles alla 10 külmakraadi, olles maksimaalselt 14 külmakraadi. Kohati on oodata ka lumesadu, ent mitte pikema perioodi vältel.

Ilmateenistuse sünoptik Helve Meitern sõnab Delfile, et õhutemperatuur langeb Eestis märgatavalt 8. jaanuarist. "Kas just krõbe, aga võrreldes selle ilmaga, mis siiani olnud, paistab küll tunduvalt külmem."

Juba ülehomme on Ida-Eestis oodata suuremat lumesadu. Kuna edaspidi läheb järjest külmemaks, siis jääb sealkandis lumi tõenäoliselt pikemaks ajaks maha. Kuidas läheb mujal Eestis, on veel vara öelda, kuid Meitern ütleb, et vahepeal lund ikka sajab ja on lootust, et mujalgi jääb see kauemaks maad katma. Siiski rõhutab ta, et lumesajud on hootised – väga tugevat sadu pika aja vältel pole oodata. Meiterni sõnul kestab külmem periood peaaegu jaanuari lõpuni.

Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutas eile Facebookis, et päev-päevalt hakkab ilm jaanuari esimese kümne päeva sees külmemaks muutuma ning aeg-ajalt on ka lund oodata. "Talvesõpradel on põhjust ärevil olla. Praegune üldine õhuringlus atmosfääris ja kõrgel stratosfääris aset leidvad muutused soosivad lähinädalateks külma. Ei saa välistada ka kahekohalisi numbreid. Ega tali taeva jää."

Mis puudutab aastavahetust, siis selleks ajaks lubab ilmateenistuse prognoos pilves ilma. Kohati võib öösel sadada veidi lund ja lörtsi, rannikualadel ka vihma. Paiguti on udu ja jäidet. Puhub lõunakaare tuul 2–8 m/s. Õhutemperatuur on –2 kuni 2 kraadi.

Homme päeval on pilves ja olulise sajuta ilm. Tuul on muutliku suunaga 1–7 m/s. Õhutemperatuur on –2 kuni 2 kraadi.