Lähipäevil on temperatuur päevasel ajal kuni -4 kraadi, öösel kuni -8. Ilmaolud hakkavad külmemaks muutuma reedel. Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tõmbub lõunapoolne madalrõhkkond veidi tagasi ja kõrgrõhkkond tasapisi tugevneb. Mandril on ilm suurema sajuta, saartel sajab veidi lund, Ruhnus ja Saaremaal ka lörtsi ja vihma. Idakaare tuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on nii päeval kui öösel -1 kuni -7 kraadi, Saaremaal võib hooti kerkida ka 1 kraadi kanti.

Laupäeval laieneb Venemaa põhjaaladelt kõrgrõhkkond Eesti poole ja soodustab laiguti taeva selgimist. Ilm on suurema sajuta ja mõõduka idakaare tuulega. Õhuvool kannab idakaarest külma juurde ning temperatuur on öösel Lääne-Eestis -4 kuni -9, Tallinn-Pärnu joonest ida pool -10 kuni -15, päeval -4 kuni -9, Ida-Eestis kuni -13 kraadi.

Pühapäeval muutub ilm Venemaa kõrgrõhkkonna servas väga külmaks. Suuremat sadu ei tule, aga üksikud kerged lumekübemed siiski välistatud pole, eriti rannikualadel. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul öösel -6 kuni -12, päeval -3 kuni -8, sisemaal öösel -1 kuni -18, kohati langeb -20 kraadi ümbrusse, päeval on -9 kuni -14 kraadi, Virumaal võib jääda veel paar-kolm kraadi madalamale.

Järgmisel esmaspäeval tõmbub kõrgrõhkkond veidi tagasi, sest Skandinaaviasse tungib madalrõhkkond, mis laieneb servaga Läänemerele ning tõstab meil kagu- ja lõunatuule tugevamaks.

Lisanduvatest pilvedest sajab Lääne-Eestis lund, saartel ka lörtsi, sügavamal sisemaal on kohatisi kergeid lumehooge. Õhutemperatuur on pärast südaööd Lääne-Eestis -2 kuni -7 kraadi, ida pool -8 kuni -13; päeval saartel ja läänerannikul 0 kuni -4, sisemaal -5 kuni -9 kraadi.