Homme läheneb lõuna poolt uus madalrõhkkond ja jõuab päevaks Leedu-Läti idapiiri taha ning selle serva mööda kandub vastu hommikut Eesti kagunurka pilveala ja laieneb päevaks üle Eesti. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, äärmises idaservas päeval sekka ka vihma. Tuul pöördub põhja ja kirdesse ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +1, päeval -1 kuni +2 kraadi.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond Eesti idapiiri taha Venemaale ja selle servas sajab meil aeg-ajalt lund ja lörtsi, kohati sekka ka vihma. Tuul puhub öösel põhjakaarest ja on veel tugev, päeval pöördub läänekaarde ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul enamasti -1 kuni +1 kraadi piires.

Neljapäeval madalrõhkkond nõrgeneb, aga jääb vööndina Eestit katma. Vahetevahel sajab kohati kerget lund. Tuul on nõrk ja valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -4, päeval 0 kuni -2, meremõjuga rannikul on ööpäevaringselt 0 kuni +1 kraadi piires. Õhtuks lisandub külma ja algab järsem õhutemperatuuri langus.

Reede öö on nõrgas madalrõhuväljas kohatise kerge lume ja nõrga põhjakaare tuulega. Õhutemperatuur on -2 kuni -8, sisemaal selgineva taeva all langeb -10 kraadi ümbrusse. Päevaks jõuab Balti riikide idapiiri taha uus madalrõhkkond, mis toob meile lund lisaks. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi.

Laupäeval liigub madalrõhkkond Eesti kohale ja jääb ka pühapäevaks Balti riikide kohale tiirlema. Aeg-ajalt sajab lund. Tuule suund ja kiirus varieerub kahe ööpäeva jooksul suures ulatuses ja ilmateenistus täpsustab seda järgnevatel päevadel. Õhutemperatuur on laupäeval ööpäevaringselt -1 kuni -5, ööl vastu pühapäeva langeb -4 kuni -9 kraadini, selgineva taeva all -10 kraadist madalamale, päeval on -2 kuni -7 kraadi.

Esmaspäeva öö on madalrõhkkonna servas kerge lume ja mõõduka põhjakaare tuulega. Päeval tõusva õhurõhu foonil jääb sadusid vähemaks. Tuul pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel -5 kuni -9 kraadi, selgineva taeva all langeb alla -10 kraadi, päeval -1 kuni -6 kraadi.

Kõige enam lund on Kagu-Eestis

Viimase aja soojad ilmad on märgatavalt lumekihi paksust kahandanud ja saartel lund sisuliselt pole. Harju- ja Raplamaal on lund 3-6 cm jagu. Lumeolud on paremad Ida-Virumaal, kus lumekihi paksus on 21 cm, ja Eesti kagunurgas Haanja kandis, kus lund on koguni 25 cm.