Ilmateenistuse teatel suundub päeva jooksul madalrõhkkond Peipsi tagant üle Peterburi Karjala poole, muutudes järjest aktiivsemaks ning selle survel tugevneb ka meil lääne- ja loodetuul puhanguti 15, Soome lahe ääres kuni 17 meetrit sekundis.

Madalrõhkkonna lääneserva mööda kandub meile ka niiskust ja jahedust. Kord siin, kord seal on vihmahooge, pärastlõunal pilved ja sajuhood hõrenevad. Õhutemperatuurifoon langeb, on öösel 10..15, rannikul kuni 18, päeval 16..20 kraadi.

Ilm paraneb kolmapäeval, kui tõusva õhurõhu foonil tuleb suurema sajuta. Üürike vihmahoog päeval arenevaist pilvedest on siiski võimalik. Tuul rahuneb ja on valdavalt läänekaarest. Öine miinimum langeb paar-kolm kraadi alla 10 kraadi piiri, päeval tõuseb 20 kraadi lähedale.

August tuleb üldjoontes soe

Kuigi ilm tuleb muutlik, ei ole suvesoe veel jäädavalt läinud, lohutas sünoptik Kairo Kiitsak.

"Ametlik prognoos on veel koostamisel, aga august tõotab üldjoontes soe tulla," teatas ta ühismeedias. "Madal- ja kõrgrõhkkonnad käivad vaheldumisi ning pakuvad igale maitsele midagi - kellele tuult ja vihma, kellele päikest ja äikest."

Kiitsak tunnistas, et erinevalt juulist on august tulemas siiski ilmade poolest vaheldusrikkam. Mida aga tähendab üldjoontes soe? "Augusti mõistes on soe 20-25 kraadi, aga tõenäoliselt tuleb ka kuumemaid päevi," lisas ta.