"Praegune õhuringlus atmosfääris on tõepoolset selline, mille põhjal võib öelda, et talv on kanda kinnitamas," sõnas ta Delfile.

"Praegu jätkub põhjakaarest külmema õhu sissevool, mistõttu õhutemperatuur langeb. Käesolev nädal tervitab meid isegi kahekohaliste külmakraadidega – õhutemperatuur langeb mandril tõenäoliselt -15 kraadist madalamalegi," märkis ta.

Ta lisas, et tasub silmas pidada seda, et õhutemperatuuri puhul mängib olulist rolli pilvisus. "Seal, kus on pilvkate hõredam või taevas täiesti selge, on oluliselt külmem. Õhutemperatuur hakkab palju kõikuma ja temperatuurikontrastid saavad olema suured. Pilvi on sel nädalal üldiselt palju ja selgemat taevast oluliselt vähem."

Ka lund tuleb juurde. "Peamiselt Lõuna- ja Ida-Eestisse, kus seda hetkel kõige rohkem, mujale märksa vähem. Lumehooge jagub ka põhjarannikule ja saartele."

Kiitsaku sõnutsi tuleb nädalavahetus praeguste andmete kohaselt üsna külm – õhuvool kannab meile Venemaalt külma õhku juurde. "Talvised ilmaolud jätkuvad tõenäoliselt ka järgmisel nädalal. Nii et riietuge ikka ilmaoludele vastavalt!"