-20 kraadist allapoole langes Ilmateenistuse suurematest jaamadest õhutemperatuur veel öö või hommiku jooksul Jõhvis ja Jõgeval.

Värske külmarekord võib puruneda juba ööl vastu homset, milleks Ilmateenistus prognoosib Eestisse õhutemperatuuri -15 kuni -20, kohati -23, pikemate selgimiste korral kuni -27 kraadi, rannikualadel -8 kuni -14 kraadi. Alates kolmapäevast Ilmateenistuse öistes prognoosides enam -20 kraadini langevaid öiseid temperatuure ei leia, ka päevased külmakraadid muutuvad leebemaks.

Esmaspäeva päeval on Eestis Ilmateenistuse teatel muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab lund, saju tõenäosus on suurim põhjarannikul. Õhutemperatuur on -13 kuni -18, rannikul mitmel pool -7 kuni -12 kraadi.

Ilmateenistuse värske nädala prognoosi järgi eemaldub nädalavahetusel käre külm Eestist, aga täpsema prognoosi jaoks on pilt veel ebakindel.

"Laupäevaks on madalrõhkkond Läänemere äärde tulekul, aga on võrdväärne võimalus, et Eesti kohale laieneb selle külmem põhjaserv või soojema õhuga lõunaserv. Järgnevate päevade prognoosarvutuste põhjal saab otsustada tõenäolisema versiooni laupäevaks ja sellest tulenevalt ka edasi pühapäevaks," seisab prognoosis.