"Järgnevatel päevadel pendeldab õhutemperatuur plussi ja miinuse vahet. Lumi järk-järgult sulab, kõige kiiremini Lääne-Eestis," kirjutab Kiitsak Facebookis.

"Mis aga puudutab kaugemat tulevikku (ülejärgmist nädalat), siis külma õhu läbimurre on jätkuvalt tõenäoline. Küll aga muutub prognoosides kõige rohkem rõhkkondade asend. Selgeks hakkab saama see, et algava nädala lõpuks kõrgrõhkkond tugevneb ja sätib ennast Briti saarte kohale," sõnab Kiitsak. "Kui see laieneb sealt põhja-loode poole (Islandi ja Norra mere suunas), siis annab see võimaluse madalrõhkkondadel tungida Barentsi merelt ühes külma õhu ja lumehoogudega lõuna-kagu suunas. Ilm muutuks meil külmemaks. Kahtlane on veel see, kas külm jääks püsima või mitte."

Kiitsak on täheldanud heitlikku rütmi - äkitselt külmaks, siis äkitselt tagasi soojaks ja siis mõne päeva möödudes uuesti külmaks. "See sõltub läänepoolsest kõrgrõhkkonnast, kas ta keerutab üle Skandinaavia siia meile sooja või mitte. Igatahes selline põnev piiripealne olukord," arutleb ta ja viitab, et kuu lõpus hakkab temperatuur korralikult kõikuma.

Ilmateenistuse kuuprognoosis seisab. et pärast 15.detsembrit on tõenäoline läänepoolsete madalrõhkkondade võidukäik ja sulailmad muutuvad sagedasemaks ning kuu viimasel kolmandikul on ilm tõenäoliselt muutlik. Kuu lõpp võib siiski põhjapoolse kõrgrõhkkonna tugevnemisel kargemaks kujuneda.

Kuu keskmine õhutemperatuur tervikuna kujuneb normist veidi madalamaks (norm -2,7..+1,6 kraadi ) ning seda eelkõige kuu esimese poole külmalainete tõttu.