Täna jõuab madalrõhkkond küll Rootsi lõunarannikule, aga selle vägi väheneb. Hommikuks tõmbuvad kõige tugevamad tuuleiilid tagasi ja päeval puhub mõõdukalt tugev lõunatuul, mis siiski muudab külmatunde märksa tugevamaks. Ööpäeva vältel suurt õhutemperatuuri kõikumist ei toimu, jääb saartel -2..-5, mandril vahemikku -6..-11 kraadi. Taevas on peamiselt pilves.

Neljapäeval katab madalrõhkkond Skandinaavia ja selle serva mööda kandub meile lumepilvi, õhtu poole võib saartel ka lörtsi tulla. Puhub mõõdukas lõuna- ja kagutuul, õhtul saartel ka edelatuul. Õhutemperatuur on öösel saartel -2..-5, mandril 7..-13 kraadi, päeval saartel 0..-3, mandril -3 kraadist läänerannikul -7..-9 kraadini Virumaal.

Aasta viimasel ööpäeval saab Skandinaaviat kattev madalrõhkkond energiat lisaks, laieneb ühes soojema ja niiskema õhumassiga üle Läänemere. Toob meile algul lund, seejärel läheb sadu üle lörtsiks ja vihmaks. Mõõdukalt tugevas lõuna- ja edelatuules tõuseb õhutemperatuur öö jooksul 0 kraadi ümbrusse ja päev tuleb juba enamasti plusskraadidega, vaid Virumaal on veel kraad-paar alla 0 kraadi. Jäiteoht on suur ja teed libedad!

Uue aasta esimene öö on tänastel andmetel plusskraadide ning vihma-ja lörtsihoogudega. Uue aasta esimesel päeval võib taas ilm pöörde teha ning langetada temperatuuri 0 kraadi ümbrusse ja õhtul kõikjal miinuspoolele. Sajab lörtsi ja vihma, õhtu poole ka lund, mis tuisuvaaludeks keerdub, sest tuul pöördub loodesse ja paisub tugevaks. Teed tõmbuvad jäiseks.

Pühapäeval liigub üle kõrgrõhuhari, rahustab tuule ja hoiab ilma suurema sajuta. Põhjakaarest saabuvas õhumassis on ilm talviselt külm.