Täna katab madalrõhkkond Skandinaavia ja selle serva mööda kandus meile lumepilvi eelkõige ööks. Hommikuks enamik sajupilvi kaob ja päeval on vaid üksikuid lumehooge. Kuid õhtul jõuab saartele tihedam lumesadu, mis läheb kiiresti üle lörtsiks. Tugevnev lõunatuul teeb tuisku. Puhub mõõdukas lõuna- ja kagutuul, õhtul saartel ka edelatuul. Õhutemperatuur on saartel -1..-4, mandril kuni -8 kraadi, õhtul tõuseb saartel üle 0 kraadi ja suureneb jäiteoht.

Aasta viimasel ööpäeval saab Skandinaaviat kattev madalrõhkkond energiat lisaks, laieneb ühes soojema ja niiskema õhumassiga üle Läänemere. Toob meile öö hakul mandrile algul lund, seejärel läheb sadu üle lörtsiks ja vihmaks, Kesk- ja Ida-Eestis ka jäävihma. Jäiteoht on suur ja teed muutuvad libedaks. Õhutemperatuur tõuseb öösel, idapoolsetes maakondades hommikul üle 0 kraadi. Päev tuleb juba kõikjal plusskraadidega, tibutab veidi vihma ja libeduseoht on suur, seda eelkõige kõrvalteedel.

Uue aasta esimene öö algab plusskraadide ning vihmasabinatega. Pärast keskööd põhja poolt alates muutub sadu laialdasemaks, läheb üle lörtsiks. Tuul pöördub põhjakaarde, tugevneb ja algab õhutemperatuuri langus. Uue aasta esimese päeva jooksul muutub ilm külmemaks ning õhtul on temperatuur juba kõikjal miinuspoolel. Teed muutuvad jäiseks! Sajuhooge on enam ennelõunal, Eesti lõunaservas sajab veel ka vihma, aga laialdaselt tuleb lörtsi ja lund, tuiskab, sest põhjakaare tuul paisub tugevaks.

Pühapäeval liigub üle kõrgrõhuhari ja rahustab ööks tuule ning laseb õhutemperatuuril -10 kraadi ümbrusse, sisemaal kohati alla -15 kraadi langeda. Päeval laieneb juba madalrõhkkonna serv ühes lumesajuga üle Läänemere. Lõunakaare tuul tõuseb tugevaks ja teeb tuisku. Õhutemperatuur tõuseb, aga jääb veel mandril miinuspoolele, õhtul tõuseb Eesti lääneservas üle 0 kraadi ja taas suureneb libeduseoht.