Ta lisab, et lumeoludelt oli sarnane 2018. aasta detsember, ent lume paksuse poolest jäi äsja lõppenud kuule siiski alla. Tallinnas mõõdeti 5. detsembril lume paksuseks 35 sentimeetrit, päev varem oli Valgas 30 sentimeetrit.

Krabbi meenutab, et kuu esimene kolmandik oli väga külm. Minimaalne temperatuur mõõdeti 7. detsembril Tõraveres, täpsemalt 27,6 külmakraadi. Krabbi nendib, et nii külm detsembri esimene kolmandik on varasemalt olnud vaid 1973. aasta.

Kuu keskel pööras ilm aga sulale. Paaris paigas mõõdeti ka 8,5 soojakraadi.

Keskmine temperatuur oli detsembris tavapärasest madalam. Piirkondlik erinevus oli suur. Sademeid oli normist vähem, päikesepaistet aga märkimisväärselt rohkem.

Mis lähiaja ilma puutub, siis sünoptik Kairo Kiitsak kirjutab sotsiaalmeedias, et täna õhtupoolikul ja ööl vastu homset jätkub merelt soojema õhu sissevool. Lääne poolt alates tekib udu. Öö on enamasti pilves. Ida-Eestis sajab mitmel pool lund, Kesk- ja Lääne-Eestis vihma ja lörtsi, samuti jäävihma. Jäiteoht on suur ning teed on libedad. Nähtavust piirab udu. "Sellises heitlikus rütmis kulgeb ilm edasi ka järgnevatel päevadel," tõdeb Kiitsak.