Riigi ilmateenistus andis sotsiaalmeedias teada, et lumesadu on nüüdseks üle Eesti kestnud rohkem kui ööpäeva. Selle ajaga on mõnel pool maha sadanud enam kui 10 sentimeetrit lund.

Täna ulatub madalrõhulohk Rootsi lõunaosast Eesti kohale ning selles moodustuv väike osatsüklon on päeval Saaremaa rannikul. Valitseb pehme talveilm ja tuul on valdavalt nõrk. Õhutemperatuur on 0 kuni -4, saarte rannikul paiguti 2 kraadi.

Lumesadu jätkub, kuid päeva jooksul on mõnel pool pikemaid vahesid ning õhtu poole saju levikuala väheneb. Lääne-Eesti saartel ja rannikul sajab ka lörtsi ja vihma, on jäiteoht. Paiguti võib olla udu.

Õhtuks osatsüklon täitub ning Eesti jääb järgneval ööl Skandinaaviast Soome kohale laieneva ning tugevneva kõrgrõhuala kagupoolsesse serva. Tuul pöördub põhja ja kirdesse ning õhk muutub järk-järgult külmemaks.

Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab kerget lund. Ööl vastu teisipäeva on õhutemperatuur -10 kuni -15, pikemate selgimiste korral kuni -18, saartel ja paiguti rannikul -4 kuni -9 kraadi.

Teisipäeva päeval on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Õhutemperatuur on -9 kuni -14, saartel ja paiguti rannikul -3 kuni -8 kraadi, pärastlõunal langeb sisealadel.

Ööl vastu kolmapäeva lääne poolt pilvkate tiheneb. Pärast keskööd hakkab saartel lund sadama ning tuiskama. Varahommikul levib lumesadu mandrile, saartel tuleb ka lörtsi ning vihma. Õhutemperatuur on -12 kuni -17, kohati -22, Lääne-Eesti saartel ja rannikul -4 kuni -10, pärast keskööd lääne poolt alates tõuseb.

Kolmapäeva päeval sajab mitmel pool lund ja tuiskab, Lääne-Eestis tuleb ka lörtsi ja vihma. On jäiteoht. Pärastlõunal lääne poolt alates sadu lakkab. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis 0 kuni 3 kraadini, Ida-Eestis on -3 kuni -8 kraadi, ent õhtupoole hakkab sealgi temperatuur tõusma.

Sünoptik Kairo Kiitsak märkis Facebookis, et nädala keskpaigast on oodata sulmailma, ent seda ajutiselt. Peagi läheb taas külmemaks. "Heitlik rütm jätkub."