Tänane öö oli kõrgrõhkkonna servas rahulik, sajuta ja külm, sisemaal langes õhutemperatuur -10..-15 kraadi, selginemiste korral -20 kraadi lähedale. Päeval suureneb lääne poolt madalrõhkkonna surve, aga sadu veel siia ei jõua. Külm püsib, saartel on õhutemperatuur kuni -10 kraadi, mandri sisealadel kuni -15 kraadi, õhtu poole tugevnev lõunakaare tuul suurendab külmatunnet veelgi.

Kolmapäeval saab madalrõhkkond ookeanilt energiat lisaks ja laieneb jõuliselt üle kogu Põhja-Euroopa ning tõstab Läänemere ääres lõuna- ja edelatuule väga tugevaks. Madalrõhkkonna kese on aga väga kaugel, Teravmägede ja Norra looderanniku vahel ning seetõttu Eestisse jõudvatest sajupilvedest sajab siin-seal vaid kerget lund. Öö on veel käreda külmaga, õhutemperatuur langeb sisemaal -20 kraadi ümbrusse ja kraad-paar madalamalegi, vaid saartel on juba leebem, päeval tõuseb õhutemperatuur saartel plusspoolele, mandri lääneservas 0 kraadi ümbrusse, Kesk- ja Ida-Eestis on veel -5..-10 kraadi piires, õhtul nihkub soojem õhumass edasi ja jätkub järkjärguline õhutemperatuuri tõus.

Neljapäeval tiirleb madalrõhkkond Teravmägede ja Nordkapi vahelise vetevälja kohal, laiutab aga üle kogu Põhja-Euroopa ning meil selle kauges lõunatiivas lõõtsub tugev läänekaare tuul. Sajuhooge on hõredalt ja harva ning kui sajab, siis lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt plusspoolel, üksnes öö hakul on Eesti idaservas veel alla 0 kraadi.

Reedel koondub madalrõhkkond Venemaa kohale ja lääneservas lõõtsub meil väga tugev lääne- ja loodetuul. Öö on veel plusspoolel ning lörtsi- ja vihmahoogudega. Päeval algab põhjakaarest külma sissetung. Õhutemperatuur langeb pärastlõunal mandri sisealadel järkjärgult alla 0kraadi ning sajuhood tulevad enam lumena alla.

Laupäeval madalrõhkkond kaugeneb, tõmbab kaasa sajupilved ja tõusva õhurõhu foonil taevas selgineb. Aga väga tugev loodetuul annab alles pärastlõunal järele. Õhutemperatuur on sisemaal miinuspoolel, saartel ja läänerannikul pisut üle 0 kraadi.

Pühapäeval jõuab juba uus madalrõhkkond Skandinaavia põhjaossa ja selle lohk liigub üle Läänemere, toob lund ja lörtsi, lääne- ja lõunaserva ka vesisemat sadu. Öö on laialdaselt miinuspoolel, päev 0kraadi ümbruses tiirutava õhutemperatuuriga. Puhub tugev läänekaare tuul.

Uus nädal peaks uuesti talvisema pöörde tooma.