Täna hommikuks jõuab Põhja-Eestisse jahedam ja kuivem õhumass, taevas selgineb ja õhutemperatuur langeb alla 0 kraadi. Päeval muutub taevas tugevneva kõrgrõhuharja kõikjal selgemaks ja laialdaselt on kirgast päikest. Puhub mõõdukas loodetuul. Õhutemperatuur on Eesti lääne- ja lõunaservas veel veidi üle 0 kraadi, põhja pool on valdavalt miinuspoolel. Õhtu poole jätkub termomeetrinäitude langus juba alla -5 kraadi.

Kolmapäeva öö on üle liikuva kõrgrõhuharja mõjul sajuta, mõõduka läänekaare tuulega ja karge, -10 kraadi lähedase õhutemperatuuriga, sisemaal võib ka -15 kraadi lähedale langeda. Päeval läheneb merelt madalrõhulohk, sadu liigub üle saarte mandrile, sajab lund ja tuiskab, õhutemperatuur püsib miinuspoolel. Eesti lääneservas muutub ilm leebemaks, sajuhood vesisemaks ja õhutemperatuur tõuseb üle 0 kraadi.

Neljapäeval trügib üks osa madalrõhkkonnast Läänemere äärde. Öösel sajab ida pool lund ja õhutemperatuur on miinuspoolel. Lääne-Eestis enam lörtsi ja vihma, õhutemperatuur tiirutab 0 kraadi ümber. Päeval tuleb Eesti idaservas lund, Lääne-Eestis vihma ja lörtsi, õhtul muutub sadu tihedamaks ja põhja poolt alates ilm jaheneb.

Kui reedel madalrõhkkond edasi itta ei pääse ja suundub merelt Läti-Leedu poole, siis kaardub üle Eesti keerise külmem põhjaserv. Meil tulevad sajud alla lumena, tuul pöördub põhjakaarde ning õhutemperatuur langeb kõikjal alla 0 kraadi.

Laupäev on tugevneva kõrgrõhuharja mõjul suurema sajuta ja mõõduka talvekülmaga.

Pühapäeval tungib Läänemere piirkonda uus aktiivne madalrõhkkond, liigub tänastel andmetel üle Soome lahe ja Eesti ning eemaldub siis Venemaale. Sellise liikumistrajektoori korral toob see meile algul lund ja teeb tuisku ning tõstab lõunakaare tuule väga tugevaks. Sadu läheb seejärel üle lörtsiks ja vihmaks. On jäiteoht! Õhutemperatuur tõuseb üle 0 kraadi. Keerise kiire liikumise korral pöördub päeval tuul loodesse ja võib Läänemere ääres taas tormi teha. Algab külma sissetung, õhutemperatuur langeb alla 0 kraadi, sajuhood muutuvad lumiseks ja teeb taas tuisku.