Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutab ühismeedias, et täna on väike madalrõhulohk ühes sajupilvedega jõudnud juba saartele ja edelarannikule.

Päeva jooksul liiguvad Kiitsaku sõnul lume- ja lörtsipilved üle maa ida suunas, läänerannikul tuleb sekka ka vihma. Hommikul ja ennelõunal temperatuur järk-järgult tõuseb ja pärastlõunaks on üldine temperatuurifoon kuni kolm soojakraadi.

"Hommikused liiklejad peaksid aega varuma, sest teed on libedad! Maratonirahvale aga head suusatamist tänaseks!" kirjutab Kiitsak.

Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk ütles, et kuigi viimastel päevadel on olnud sulailm, siis rada on endiselt heas korras. Viimase lihvi andis rajameister ööl vastu pühapäeva.

Kohapealne pilt näitab, et stardihetkel sadas rohkelt lund ning puhub ka tuul. Õhutemperatuur jääb täna miinuskraadidesse, hommikul kuni -1 kraadi. Puhub lõunatuul kuni kolm meetrit sekundis, puhanguti kuni 6 meetrit sekundis.

Nädala prognoos

Uue nädala algul jätkub Atlandi jõuline lääne-idasuunaline õhuvool ja selle kaasabil jõuab juba esmaspäeval uus aktiivne madalrõhkkond Skandinaaviasse. Lõunakaare tuule tõuseb väga jõuliseks.

Öösel tuleb tihe lume- ja lörtsisadu, tuleb ka tuisku. Õhutemperatuur on öö hakul -1 kuni -7 kraadi, hommikuks temperatuur tõuseb, päeval 0 kuni -2 kraadi, õhtul jätkub tõus.

Teisipäeval suundub madalrõhkkond üle Eesti Venemaa poole. Sajab aeg-ajalt lörtsi. Tuul pöördub lõunakaarest päeva peale põhjakaarde ning algab külmema õhu sissetung. Õhutemperatuur on öösel veel plusspoolel, hommikul loode poolt alates langeb alla 0 kraadi ja õhtul on juba miinuspoolel.

Kolmapäev on kõrgema õhurõhu foonil üksikute lumehoogudega ja talviselt külma ilmaga.

Neljapäeva öö on eemalduva kõrgrõhuharja kaasabil sajuta ja selgemate laikudega ning külm. Päeval läheneb merelt madalrõhkkonna serv, sadu veel ei jõua, aga taevas võib pilvekihiga kattuda. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis üle 0 kraadi, idapoolsetes maakondades püsib veel miinuspoolel.

Reedel liigub madalrõhkkond Soome ja tõstab meie rannikuvetes lõunakaare tuule väga tugevaks. Saabuv sadu toob ööks lund ja lörtsi ning õhutemperatuur on idapoolsetes maakondades veel veidi alla 0 kraadi. Päev tuleb kõikjal kraad-kolm üle 0 kraadi ning sajab lörtsi.