Öine õhutemperatuur langeb laupäeva ööl -5 kraadi ümbrusse, tuulele avatud rannikul jääb 0 kraadi lähedale, päeval tõuseb +2 kuni +7 kraadini.

Pühapäeval kõrgrõhkkonna ainuvõim tugevneb. Taevast võib laiguti katta õhuke kõrgete pilvede kiht, aga ilm on sajuta ning tuul vaibub. Õhutemperatuur langeb öösel -2 kuni -8, sisemaal kohati -12 kraadini, päeval kerkib +2 kuni +8 kraadini.

Esmaspäeval ja teisipäeval jääb kõrgrõhkkond Eesti lähistel väheliikuvaks. Ilm on sajuta, rahulik ning laialdaselt on taevas selge.

Teisipäeval võib Saare- ja Pärnumaal pilvisemaks tõmbuda, aga suuremat sadu tänastel andmetel tulemas pole. Ööd on karged õhutemperatuuriga alla -5 kraadi, päeval tõusevad termomeetrinäidud päikese kaasabil +3 kuni +9 kraadini.

Maailma keskmine temperatuur 12.03.2022

Kolmapäeval kõrgrõhuala nõrgeneb ja taevas muutub pilvisemaks ning saartel võib ka veidi vihma sadada. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur langeb öösel 0 kuni -6°C-ni, päeval kerkib +2 kuni +5 kraadini ja kus taevas selgem, seal +8 kraadini.

Neljapäeval tugevneb uuesti kõrgrõhkkonna mõju ja taevas selgineb. Tuul on nõrk ja valdavalt idakaarest. Õhutemperatuur langeb öösel -2 kuni -7, päeval kerkib +2 kuni +8 kraadini.

Reede on kõrgrõhkkonna vahetus läheduses vaikne ja laialdaselt selge taevaga. Õhutemperatuur langeb öösel -3 kuni -9 kraadini, päeval kerkib +3 kuni +9 kraadini.

Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutas sotsiaalmeedias, et pärast väga sajust ja heitlikku veebruarit saame kokkuvõttes üsna kuiva ja stabiilse märtsi. "Päikese kaasabil muutuvad päevad kevadiselt soojaks," kirjutas Kiitsak.

Jaga
Kommentaarid