Teisipäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Ilm on enamasti sajuta ja aeg-ajalt on pilvi hõredalt. Tuul puhub öösel põhjakaarest ja ulatub rannikualadel puhanguti 15 m/s. Hommikul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2..-7, meretuulega rannikul 0°C lähedal. Päeval jõuab Norra looderannikule uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb Läänemere poole. Tuul pöördub läände ja edelasse ning tugevneb õhtul saartel ja looderannikul 13 m/s. Õhutemperatuur on sisemaal 0..-2°C, tuulele avatud rannikul on paar kraadi sooja.

Kolmapäeva öö hakul kõrgrõhuhari eemaldub. Öö hakul on taevas veel selgem ja õhutemperatuur on 0..-6°C, meretuulele avatud on juba üle 0°C. Pärast keskööd jõuab aktiivne madalrõhkkond Botnia põhjatippu ja selle mõjul paisub edela- ja läänetuul meie rannikuvetes väga tugevaks, puhangud ulatuvad üle 20 m/s. Alates Põhja-Eestist hakkab lund ja lörtsi sadama, rannikul läheb sadu üle vihmaks. Õhutemperatuur tõuseb.

Päeval jääme madalrõhkkonna lõunaserva. Sajab lörtsi ja vihma. Pärastlõunal Lääne-Eestis saju võimalus väheneb. Tuul puhub edelast ja läänest, on tugev, kuid puhangud peaksid jääma alla 20 m/s. Õhutemperatuur tõuseb +1..+6°C-ni.

Neljapäeval liigub aktiivne tsüklon kiiresti üle Skandinaavia põhjatipu Barentsi merele ja sellel järel pöördub tuul läände ja loodesse ning on taas tugevam, puhanguid on üle 20 m/s. Sademeid tuleb vihma ja lörtsina, õhtu poole ka lumena. Õhutemperatuur on +2..+6°C, õhtupoolikul langeb.

Reedel tuleb eemalduva madalrõhkkonna madalrõhkkonna järel veel sajuhooge ning seda enamasti lume ja lörtsina. Loodetuul on öösel veel väga tugev, päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2..+3°C.