Oma nädalaprognoosis kirjutab riigi ilmateenistus, et homme madalrõhuala nõrgeneb ja eemaldub Karjala poole ning loodetuul nõrgeneb, kohatiste vihmahoogude võimalus aga püsib ning seda eelkõige Virumaal, aga ka Saare- ja Pärnumaal. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 8, rannikul kuni 11, päeval 11 kuni 14 kraadi.

Pühapäeval tugevneb kõrgrõhuala ja ilm on sajuta. Tuul vaibub ja on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6, maapinnal langeb 0 kuni -2 kraadini, rannikul on kuni 11, päeval 12 kuni 16 kraadi.

Esmaspäeval on Eesti kohal kõrgrõhuala ja ilm püsib sajuta. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, maapinnal langeb 0 kraadi lähedale, rannikul on kuni 12, päeval tõuseb 15–16 kraadini.

Teisipäeva öösel ulatub üle Eesti kõrgrõhuvöönd ja ilm on sajuta ning vaikne. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, maapinnal võib 0 kraadi lähedale langeda, rannikul on kuni 12 kraadi. Päeval kõrgrõhuvöönd eemaldub, aga Eesti ilm püsib veel peamiselt sajuta ja rahulik. Õhtul aga algab edela- ja lõunatuule tugevnemine, sest Norra edelarannikule läheneb Šotimaalt aktiivne madalrõhkkond ning laieneb üle Skandinaavia Läänemerele. Õhutemperatuur on 13 kuni 16 kraadi.

Sügistuuled tõusevad ja kisub tormiseks

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond piki Norra rannikut edasi kirdesse, kuid selle idaserv laieneb Eesti kohale. Tsükloni liikumiskiirusest sõltub sajuala ulatus. Tänastel andmetel on Mandri-Eestis öö sajuta, saartele aga jõuab vihm. Päeval liigub tihe sajuala ka mandrile. Edela- ja lõunatuul tugevneb sisemaal iiliti 15, rannikul 20 m/s, vastu Läänemerd võivad puhangud ka üle 20 m/s tõusta. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, saartel ja rannikul kuni 13, päeval 11 kuni 15 kraadi.

Neljapäeval katab Eestit võimsa madalrõhkkonna lõunaserv. Tänastel andmetel on öö vihmane ning väga tugeva edela- ja läänetuulega. Päeval tuul pisut nõrgeneb, tihedam pilvemass eemaldub, aga hoovihma võimalus püsib. Tuleb aga arvestada, et kui madalrõhkkonna liikumiskiirus ja -suund muutuvad, siis võib ka sajuala jõudmine ja eemaldumine ajaliselt varasemaks või hilisemaks nihkuda. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, rannikul kuni 14, päeval 13 kuni 15 kraadi.

Reedeks liigub kiires läänevoolus Atlandilt uus madalrõhkkond Skandinaaviasse. Ookeanilt lisandunud soojus ja niiskus annab suure energialisa ning tõenäoliselt on õhukeeris taas aktiivne, tõstab lõunakaare tuule uuesti väga tugevaks ja toob vihma. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, rannikul kuni 14, päeval 12 kuni 14 kraadi.