Riigi ilmateenistus nentis sotsiaalmeedias, et termomeetrinäidud on täna tõusnud 21 kuni 26 kraadini, vaid meretuulele avatud rannikul on veidi jahedam.

Kui ilmajaamades mõõdetud tulemusi uurida, siis selgub, et Valgamaal Tõlliste jaamas mõõdeti täna sootuks 27,8 kraadi, Tõrva jaamas 27,4 ja Harjumaal Keila jaamas 27 kraadi sooja. Üle 26 kraadi õhusooja mõõdeti täna kella 14–16 ajal ka Järvamaal Türi-Alliku, Harjumaal Kehra, Pajupea, Vanaküla, Vihterpalu, Hüüru ja Tallinn-Harku, Pärnumaal Riisa, Raplamaal Valgu ja Viljandimaal Viljandi jaamas.

Saabunud soojast tasub täna viimast võtta, sest homme saabub taas veidi jahedam õhk ja siin-seal pole ka hoog vihma välistatud. Õhutemperatuur jõuab homme kerkida sisemaal veel 16 kuni 21 kraadini, Lõuna-Eestis 25 kraadi ümbrusse, meretuulega rannikul jääb aga vaid 13 kraadi lähedale. Pühapäeval on taas ilusam ilm: taevas on pilvi vähe ja ilm sajuta, kuid õhutemperatuur tõuseb (tänasega võrreldes ainult) 18–19 kraadi lähedale.

Kuna suurt sadu pole lähipäevil ette näha, siis on üle Eesti väga suur tuleoht! Maa on kuiv ja nii tuleb tule tegemisel eriti ettevaatlik olla. Ühtlasi tuleb meeles pidada, et kulu põletamine on Eestis keelatud.