Homme öösel liigub üle väike kõrgrõhuhari. Mandril on vaid üksikute vihmahoogude võimalus, saartel sajab hoovihma ja võib äikest olla, hommikuks liiguvad sajuhood lääne- ja looderannikule. Päevaks aga suureneb Skandinaavia rannikul tiirutava madalrõhkkonna mõju ning vihmahoogusid on üle Eesti, pole välistatud ka äike. Saartel pärastlõunal saju tõenäosus väheneb. Puhub edela- ja läänetuul puhanguti 12, rannikul 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 13 kraadi, rannikul 15 kraadi ringis, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Neljapäeval (15.08) suundub madalrõhkkond edasi üle Lapimaa Valge mere poole ja selle serva mööda liigub üle Eesti vihmahooge. Öösel on sajuhoogudes pikemaid pause ning lääne- ja edelatuul on mõõdukas. Päeval arenevaist rünksajupilvedest tuleb laialdaselt vihmahooge, kuid sajuhulk on tõenäoliselt üsna väike. Edela- ja läänetuul püsib võrdlemisi tugevana, ulatub puhanguti 12, rannikul 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 12 kraadi, rannikul kuni 15, päeval 17 kuni 20 kraadi.

Reedel (16.08) liigub üle Eesti kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Ööks muutub taevas selgemaks ja ilm on sajuta. Päeval arenevatest pilverünkadest võib mõni ka lühiajalise sajuhoo anda. Tuul pöördub lõunakaarde ja on mõõdukas, Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, rannikul kuni 15, päeval 19 kuni 22 kraadi.

Laupäeval (17.08) saab Eesti idapiiri taga ülekaalu kõrgrõhuala, samal ajal Skandinaaviast ulatub madalrõhkkond Läänemere äärde. Kahe rõhuala piirimail suureneb öösel saartel vihma võimalus, päeval on sajuhooge ka mandril ning eelkõige läänepoolses osas. Lõunakaare tuul püsib mõõdukana. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, rannikul jääb kraad-paar kõrgemale, päeval 18 kuni 22 kraadi, Ida-Eestis kuni 24 kraadi.

Pühapäeval (18.08) jõuab Norra lõunaossa uus madalrõhkkond ja avaldab tugevamat survet Läänemere suunas ning tõstab meie vetes lõuna- ja kagutuule tugevaks. Öö ja ennelõuna on sajuta. Pärastlõunal võib üksikuid hoovihmasid tulla, õhtul aga saartele laussadu jõuda. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, rannikul kuni 16, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Esmaspäeval (19.08) suundub madalrõhkkond piki Skandinaaviat kirde suunas ja selle lohk liigub ühes vihmahoogudega üle Eesti. Tuul pöördub kagust edelasse ja on tugev. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17, päeval 18 kuni 23 kraadi.

Teisipäeval (20.08) liigub kaugeneva madalrõhkkonna serva mööda üle Eesti veel vihmahooge. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 14, rannikul paar kraadi enam, päeval 18 kuni 23 kraadi.