Madalrõhuala serva mööda liiguvad Baltimaade suunas üksteise järel madalrõhulohud ning kannavad siia vihmapilvi, vahendab ilmateenistus. Madalrõhulohkude vahele kiiluvad vahete-vahel kõrgrõhuharjad ja siis on üürikeseks saju võimalus väiksem. Kuu teisel poolel atmosfääriprotsessid muutuvad. Madalrõhkkonnalohud külastavad meid harvem ja tugevneva kõrgrõhuala foonil läheb õhutemperatuur tõusuteele.

Laupäeval (9.07.) eemaldub madalrõhkkond Karjala kohalt Valge mere poole. Samal ajal on üle Läänemere tulekul uus madalrõhulohk ja see loob päevaks saju ja äikesevõimalusi. Läänekaare tuul on öösel põhjarannikul puhanguti kuni 14 m/s, päeval on tuul mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 8-13, rannikul kuni 16, päeval 18-22 kraadi.

Pühapäeval (10.07.) liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Öösel on kohati hoovihma, päeval arenevatest rünksajupilvedest on nii vihma kui äikese võimalus üsna suur. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 9-12, rannikul kuni 15, päeval 16-22 kraadi.

Esmaspäeval (11.07.) saabub Briti saarte ja Põhjamere kohale uus madalrõhuala ja selle lohk liigub päeval Eesti kohale. Öösel on sadusid vähem, päeval juba üle Eesti suur hoovihma võimalus. Tuul puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel 9-15, päeval 16-22 kraadi.

Teisipäeval (12.07.) laieneb madalrõhuala üle Skandinaavia ja Läänemere ning Soome edelaosas võib tekkida uus osatsüklon. Üsna sajune on nii öö kui päev, alles õhtu poole võib tugevnev edelatuul pilvkatet hõredamaks muuta. Õhutemperatuur on öösel 12-17, päeval 18-22 kraadi.

Kolmapäeval (13.07.) suundub madalrõhkkond mööda Soome põhja poole ja selle lõunaservas puhub Eestis võrdlemisi tugev edelatuul. Vihmahooge on öösel hõredamalt, päeval laialdasemalt ning tõenäosus on suurem Eesti põhjapoolses osas. Edelatuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 12-17, päeval 17-22 kraadi.

Neljapäeval (14.07.) on Eesti kohale saabumas uus madalrõhulohk Skandinaaviast ning sadusid on päeval mitmel pool ja vahel koos äikesega. Edelatuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 12-17 ja päeval 17-22 kraadi.

Reedel(15.07.) võib öösel vihma veidi vähem tulla, kui korraks tugevneb lõuna poolt kõrgrõhuhari. Päeval arenevad taas rünksajupilved. Lõunakaare tuul on nõrk. Öösel on sooja 12-17, päeval 17-22 kraadi.