Reede öösel riivab Eestit idapoolse madalrõhkkonna lohk ning kohati võib hoog vihma tulla. Päeval kandub põhjavoolus Eesti kohale jahe õhumass. Suuremat sadu ei tule, kuid pole välistatud üksik vihmahoog, suurem on võimalus Ida-Eestis (tõenäosus 25-50%). Põhjakaare tuul on tugevam eelkõige põhjarannikul, puhanguid võib olla 14 m/s, pärastlõunal muutub ilm rahulikumaks. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, rannikul kuni 15, päeval 13 kuni 17 kraadi, kirjutab ilmateenistus nädalaprognoosis.

Nädalavahetusel tugevneb Skandinaavia ja Soome kohal kõrgrõhuala, laieneb üle Eesti ja selle serva mööda jätkub põhjakaarest külma õhu sissetung Eestisse. Laupäeval ja pühapäeval on ilm suuremal osal ikka sajuta. Pilvi on aga enam ja üksikud vihmahood välistatud pole (rannikul saju tõenäosus ~25% ümber). Kirdetuul nõrgeneb ja pühapäevane ilm on rahulik. Õhutemperatuur langeb öösel 3 kuni 8, selgema taeva all maapinna lähedal null kraadini, rannikul on sooja kuni 13 kraadi. Päeval tõuseb päikeselisemates paikades 15 kraadi ümbrusse, kus aga madal pilvekiht püsima jääb, siis tõuseb vaid 12-13 kraadini.

Esmaspäeval liigub kõrgrõhkkond Läänemere kohale ja selle ümbruses on ilm suurema sajuta (vihma tõenäosus ~25% ümber). Puhub nõrk läänekaare tuul. Öö on selgem ja temperatuur langeb õhus 3 kuni 8, maapinna lähedal null kraadi ümbrusse, rannikul on soojem. Päev on pilvisem ja sooja 12 kuni 16 kraadi.

Teisipäeval jääb Läänemere ümbruses ülekaalu kõrgrõhuala ja kohatise nõrga vihma tõenäosus püsib 25% piires, Põhja-Eestis võib tõusta 50%-ni. Tuul püsib nõrgana. Õhutemperatuur on öösel pilves taeva korral 7 kuni 12, rannikul kuni 15, päeval tõuseb 12 kuni 17 kraadini.

Kolmapäeval laieneb madalrõhkkonna serv üle Skandinaavia, samal ajal Soomes ja Balti riikides on tõenäoliselt veel kõrgrõhkkond mõjusam. Kahe rõhuala piirimail on kohatiste vihmahoogude võimalus. Lõunakaare tuul on keskpäevani võrdlemisi nõrk, õhtu poole võib tugevnema hakata. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, rannikul kuni 14, päeval 11 kuni 16 kraadi.

Neljapäeval jõuab Norra merele uus aktiivne madalrõhkkond ja laieneb üle Skandinaavia ning ka meil muutub ilm tuulisemaks. Tõenäoliselt kaldub õhuvool läänekaarde ning ilm muutub pisut soojemaks.