Homme taganeb kõrgrõhuala ida poole ja päeva jooksul libiseb üle Eesti madalrõhulohk. Päeval pilvisus tiheneb ja peamiselt õhtupoolikul suureneb hoovihma ja äikesevõimalus, kohati võib sadu tugev olla. Puhub muutliku suunaga tuul 1- 7 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Sooja on öösel 13 kuni 18, päeval 22 kuni 28, Kagu-Eestis kuni 32 kraadi, kirjutab ilmateenistus nädalaprognoosis.

Neljapäeva öösel tekib Karjala kohal madalrõhuala ja selle edelaservas on öö meil võrdlemisi pilves ning ka hoovihma ja äikesevõimalus on suur. Päevaks tugevneb lääne pool kõrgrõhuala ja haarab Läänemere ümbruse. Taevas selgineb ja ilm on sajuta. Tuul pöördub loodesse ning õhumass vahetub värskema vastu. Sooja on öösel 12 kuni 18, päeval 19 kuni 24 kraadi.

Reedel ja laupäeval püsib kõrgrõhuala Läänemere ümbruses. Ilm on sajuta ja tuul nõrk. Jahedamas õhumassis langeb õhutemperatuur selgel ööl sisemaal 10°C ümbrusse, päikeselisel päeval tõuseb 18 kuni 23, laupäeval Lääne- ja Lõuna-Eestis 25 kraadini.

Pühapäeval ja esmaspäeval kindlustub kõrgrõhuala Loode-Venemaal. Tugevneva kagutuulega liigub Kesk-Euroopasse kogunenud väga soe õhk taas Läänemere ruumi . Ilm püsib sajuta ja veidi tugevneva idakaare tuulega. Sooja on öösel 10 kuni 15, rannikul kohati 17, päevased maksimumid on 20 kuni 26 kraadi, mõnevõrra jahedam võib olla Kirde-Eestis, kuhu soojem õhk ei ulatu.

Teisipäeval liigub kõrgrõhuala kese Venemaa keskalade kohale. Kõrgrõhuala lääneservas on terve Eesti kohal Kesk-Euroopast pärit soe ja kuiv õhumass. Puhub kagutuul. Öösel on 12 kuni 18, päeval 22 kuni 27 kraadi.