Ööl vastu jõululaupäeva lahkuva madalrõhkkonna järel tugevneb kõrgrõhuhari. Saju võimalus on juba väiksem ja edelatuul nõrgeneb tasapisi, kirjutab ilmateenistus oma nädalaprognoosis. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi. Päeval eemaldub kõrgrõhuhari juba Venemaale. Norra rannikule liigub uus aktiivne tsüklon ja selle serv laieneb jõuliselt üle Skandinaavia. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning tugevneb puhanguti 15, saartel 20 m/s. Lisandub soojemat ja niiskemat õhku. Tihenevatest pilvedest sajab vihma, sisemaal võib algul lühikest aega sekka ka lörtsi tulla. Väiksem on saju võimalus Kagu-Eestis. Õhutemperatuur on +1 kuni +5 kraadi.

Esimesel jõulupühal katab Norra merd võimas tsüklonite tandem ja selle serv katab Skandinaavia. Läänemere idarannikule ulatub aga Venemaalt kõrgrõhkkonna äärmine serv. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Edela- ja lõunatuul on öösel veel väga tugev, päeval pöördub enam kagusse ja nõrgeneb. Ilm on põhiliselt sajuta ja tuule kaasabil võib ka taevas selgineda. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +2 kuni +5, idapoolsetes maakondades võib öösel nulli lähedale langeda.

Ööl vastu teist jõulupüha on tugevam kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on enamasti sajuta. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi. Päeval suureneb lääne poolt madalrõhkkonna surve. Kagutuul muutub lühiajaliselt pisut tugevamaks. Saju võimalus suureneb õhtupoolikul, sajab enamasti vihma, sisemaal pole välistatud, et tuleb sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur on +2 kuni +5.

Reedel kandub lõunavoolus üle Läänemere madalrõhulohk. Ilm on niiske. Aeg-ajalt sajab vihma, sisemaal võib ka märgi lumehelbeid sekka tulla. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul, vaid saartel võib puhanguid 14 m/s olla. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, päeval +1 kuni +4 kraadi.
Samal ajal muutub ilm Lääne-Euroopas tormiseks. Atlandilt liigub järjekordne äge madalrõhkkond Šotimaale.

Laupäeval, 28. detsembril liigub madalrõhkkond edasi Shetlandi saartele, selle serv laieneb üle Skandinaavia ja tõstab tuult Läänemere ümbruses. Madalrõhkkond ise jääb kaugele ja seetõttu tugevat tormi veel ei tule. Meil tugevneb lõuna- ja kagutuul puhanguti 15 m/s. Pärast keskööd suurem sadu taandub. Päeval tuleb mõnes kohas veidi vihma, tänastel andmetel muutub sadu uuesti tihedamaks õhtu poole. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4, päeval +2 kuni +5 kraadi.

Pühapäeval, 29. detsembril suundub madalrõhkkond piki Norra rannikut kirdesse ja selle mõju Läänemere ümbrusele muutub jõulisemaks. Päeval tugevneb edelatuul saartel ja rannikul 23 m/s, sisemaal võib õhtu poole puhanguid 15 m/s olla. Aeg-ajalt sajab vihma, idapoolsetes maakondades võib ka lörtsi tulla, tihedamaks muutub sadu hommikust alates. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +1 kuni +5.

30. detsembril madalrõhkkonna haare pisut nõrgeneb ja Venemaalt nihkub kõrgrõhkkonna serv Eesti idapiiri lähistele. Kahe rõhuala piirimail on meil tuuline ilm. Ööga suurem sadu eemaldub. Kuid ka päev tuleb niiske, siin-seal tibutava vihmaga. Õhutemperatuur on +1 kuni +5, öösel võib idaservas nulli ümbrusse langeda.