Alanud nädala ilma kujundavad tsüklonid nii lõunast kui põhjast. Enim tähelepanu tuleb pöörata teisipäeval Mustal merel kujunevale tsüklonile, mis süvenedes suundub Venemaa keskalade poole, seejärel läände või loodesse, teatab EMHI.

Teisipäeval määrab ilma nii hääbuva tsükloni jäänus Läänemerel kui ka Eestist põhja pool paiknev külm kõrgrõhuala. Ajuti sajab kerget lund, saju tõenäosus on suurem põhjarannikul. Puhub kirdetuul. Õhutemperatuur on -6 kuni -12 kraadi.

Kolmapäeval suundub Musta mere kohal tekkinud tsüklon Venemaalt Valgevene poole. Selle loodeserv haarab ka Eesti. Arvutuste kohaselt tiheda lumesajutsoon Eestisse ei ulatu. Kerge saju tõenäosus on suurem Kagu-Eestis ja rannikul. Kirdetuul tugevneb veidi. Külma on -9 kuni -14 kraadi, öösel kohati kuni -17 kraadi.

Neljapäeval võib tsükloni kese peatuda Valgevenes ning tsüklon hääbub. Mitmel pool sajab vähest lund. Tuul on öösel kirdest, päeval muutliku suunaga. Õhutemperatuur on -9 kuni -15 kraadi.

Uusaastaöö on krõbekülm

Reedest alates hakkavad ilma määrama kaugeil põhjalaiustel läänest itta liikuvad tsüklonid ning nende Skandinaavial või Läänemere kohal tekkivad osatsüklonid. Üks selline saabub Eesti kohale Põhjalahelt. Sajab vähest lund. Tuul on muutlik, kuid saartel ja läänerannikul võib tugevneda põhjakaarte tuul. Öösel on -6 kuni -12, Ida-Eestis -15 kuni -20, päeval
-7 ..-13, Ida-Eestis kuni -18 kraadi.

Laupäeval liigub Norra merel tekkinud tsüklon üle Skandinaavia kagusse, kuid selle sajutsoon ei ulatu tõenäoliselt Eestini. Tuul on valdavalt põhjakaarest ja võib õhtul merel tugevneda. Külma on -14 kuni -20, kohati –23, saartel –7 kuni -10 kraadi.

Pühapäeval-esmaspäeval on Läänemere ja Eesti kohal nõrk madalrõhuala. Sajab vähest lund.Tuul on nõrk ja muutlik, kuid Läänemere avatud osas võib puhuda võrdlemisi tugev põhjatuul. Külma on -16 kuni -22 kraadi, pikemate selgimiste korral sisemaal -25 kraadi. Rannikul on vähem külma.