Reedel on kogu Skandinaavias valitsevaks madalrõhuala ja selle idaserv katab Eesti. Sajud tulevad alla vihmana - öösel sajab enam Lääne- ja Põhja-Eestis, päeval on sajuhooge laialdaselt. Puhub tugev lõuna- ja kagutuul, puhanguid on rannikul kuni 15 m/s, pärastlõunal pöördub tuul lääne poolt alates edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel ühest soojakraadist kolme kraadini, rannikul kuni viis soojakraadi, päeval jääb õhutemperatuur kahe ja viie kraadi vahele.

Laupäeval jääb madalrõhkkonna kaguserv Eesti kohale. Öö hakul sajab Ida-Eestis veel tihedat vihma, sekka ka lörtsi. Hommikul ja päeval on üksikuid vihma- ja lörtsihooge. Lõuna- ja edelatuul on öösel üürikeseks rahulikum, hommikul ja päeval on uuesti puhanguid 14 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel nulli ja kolme soojakraadi vahel.

Ööl vastu pühapäeva saab mõjusamaks idapoolse kõrgrõhuala serv ning ilm on suurema sajuta. Mandril puhub mõõdukas lõunakaare tuul, saartel tõuseb kagutuul tugevaks. Õhutemperatuur ulatub nullist kolme külmakraadini, saartel ja läänerannikul kuni kaks soojakraadi. Päeval laieneb üle Läänemere uue madalrõhkkonna serv. Tänastel andemetel tihe sadu veel ei jõua, vaid üksikutes kohtades võib veidi lund ja lörtsi pudeneda. Puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on kuni kaks külmakraadi, saartel ja läänerannikul kuni kaks soojakraadi.

Uue aasta esimesel päeval suundub madalrõhkkond Stockholmi lähistele ja selle lohk liigub Eesti kohale. Uusaasta ööl laieneb lumesadu üle Eesti, saartel läheb üle lörtsiks. Puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on nulli ja nelja külmakraadi vahel, saartel ja läänerannikul tõuseb hommikuks kahe soojakraadini. Päeval läheb lume- ja lörtsisadu Edela-Eestist alates üle vihmaks. Jäiteoht on suur! Tuul pöördub järk-järgult kagust edelasse ja on tugev. Õhutemperatuur on ennelõunal kahest külmakraadist kolme soojakraadini, õhtuks tõuseb temperatuur ja jääb kahe ning viie kraadi vahele.