Ööl vastu neljapäeva on Baltimaade kohal kõrgrõhuhari, mis rahustab tuule ning hoiab ilma sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Õhutemperatuur langeb -2 kuni -7 kraadini, vaid rannikul jääb null kraadi ümbrusse. Samal ajal laieneb Norra merelt üle Skandinaavia uus võimas madalrõhkkond ja selle survel pöördub Läänemere ääres tuul edelasse ning tugevneb hommikuks.

Päevaks kandub madalrõhkkonna lõunaserva mööda meile soojem ja niiskem õhumass. Ennelõuna on sajuta, pärastlõunal sajab Eesti lääneservas nõrka vihma, õhtul sisemaal ka lörtsi. Õhutemperatuur tõuseb keskpäevaks Lääne-Eestis 0 kuni 4, Ida-Eestis on veel 0 kuni -3 kraadi, õhtuks tõuseb sealgi üle null kraadi.

Reedel laiub mitmeosaline ja võimas madalrõhuala Gröönimaa rannikult üle kogu Põhja-Euroopa ja Läänemere ümbrus jääb madalrõhuala tuulisesse ja sooja lõunaserva. Vahete-vahel sajab nõrka vihma, öösel tuleb Ida-Eestis sekka ka lörtsi. Edela- ja läänetuule puhanguid on 15 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul 1 kuni 6, üksnes Kagu-Eestis võib öö hakul veel null kraadi lähedal olla.

Laupäeval liigub Skandinaavia põhjatippu uus madalrõhkkond, surve Läänemere ümbrusele on ikka suur ning edela- ja läänetuul on jätkuvalt tugev. Mõnes kohas sajab vähest vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 3 kuni 7 kraadi.

Pühapäeval, 1. jaanuaril liigub aktiivne madalrõhkkond edasi üle Botnia põhjatipu Venemaale ja selle serva mööda lisandub niiskust. Öösel on Eesti kohal soe õhumass ja siin-seal sajab vihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Päeval algab aeglane jahedama õhu sissetung ning pärastlõunal tulevad sajud sisemaal juba lörtsina, saartel ja rannikul veel vihmana. Tuul pöördub loodesse. Õhutemperatuur on 0 kuni 5 kraadi, pärastlõunal langeb.

2. jaanuaril hakkab mõnel pool lund sadama

Esmaspäeval koondub madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneserva mööda tungib Eestisse külm õhumass. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja lund. Tuul pöördub põhjakaarde ja võib päeval taas tugevneda. Õhutemperatuur on 0 kuni -4 kraadi, päeva jooksul langeb märgatavalt.

Teisipäeval eemaldub madalrõhkkond kaugemale Kesk-Venemaale ja Läänemere idarannikul tugevneb kõrgrõhuhari. Kohati sajab lund. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -6 kuni -11 kraadi.

Kolmapäeval muutub kõrgrõhkkond Venemaa kohal võimsamaks ja selle lääneservas on meie ilm enamasti sajuta ja külm ning tugevnev ida- ja kagutuul muudab enesetunde veel kõledamaks.

Sarnaseid ilmapöördeid pakub praegu ka norrakate ilmaportaal yr.no:

Ja sellist, üpris sarnast, Gismeteo: