Teisipäeva öö on kõrgrõhuvööndi mõjul suurema sajuta. Üksnes põhjarannikul võib veidi lund pudeneda. Õhutemperatuur on saartel ja Põhja-Eestis -4 kuni -8, Kesk-Eestis -10 kuni -13, Lõuna-Eestis kuni -16 kraadi.

Teisipäeva päeval laieneb aga Taani väinade kohalt madalrõhkkonna serv mere idakaldale ning meile lisandub niiskemat õhku. Edela-Eestis hakkab lund sadama ja pärastlõunal laieneb lumesadu kirdesse. Õhtul muutub sadu Lõuna-Eestis tihedaks. Mõõdukas idakaare tuul võib ka tuisku teha. Õhutemperatuur on -5 kuni -8, Pärnu-Narva joonest kagu pool -10 kuni -12 kraadi.

Kolmapäeval jääb Eesti madalrõhkkonna kirdeserva. Öösel sajab lund, tihedam on sadu öö hakul Lõuna- ja Ida-Eestis. Hommikuks sajuhood harvenevad. Päeval sajab siin-seal veidi lund. On pinnatuisku. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -8 kuni -12, saarte rannikul võib päeval -5 kraadi ümbrusse tõusta.

Neljapäeval tugevneb põhja poolt kõrgrõhkkond. Lõuna poolt avaldab survet madalrõhkkond, kuid selle tihedam sadu meile ei ulatu. Kahe rõhuala piirimail on aga tugevat kirdetuul oodata. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -6 kuni -9, ida ja lõuna pool -10 kuni -13 kraadi, õhtupoolikul läheb ilm külmemaks.

Reede tugevneb aga kõrgrõhuala ja ilm on peamiselt sajuta. Tuul vaibub ja õhutemperatuur langeb. Öösel on -10 kuni -15, Ida- ja Lõuna-Eestis langeb -20 kraadi ümbrusse, päeval -7 kuni -12, Ida-Eestis võib jääda -15 kuni -18 piiresse.

Laupäeva öösel on Eesti kohal kõrgrõhuvöönd. Ilm on sajuta, vaikne ja väga külm. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -12..-18, Kesk- ja Ida-Eestis -20..-25°C. Selge taeva korral võib veel paar-kolm kraadi madalamale langeda. Päeval pöördub õhuvool loodesse ja ilm läheb pehmemaks. Tuul pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur tõuseb Eesti lääne- ja põhjaservas -4 kuni -9 kraadini, sisemaal jääb -10 kuni -15, Lõuna-Eestis -20 kraadi piiresse.

Pühapäevaks toob madalrõhulohk niiskemat õhku. Sajab nõrka lund. Taevas on pilvisem ja ilm pehmem. Puhub mõõdukas loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on -3 kuni -8, öösel Lõuna-Eestis -10 kuni -15, öö hakul võib veel kuni -20 kraadi olla.