Täna on saartel kuni viis kraadi sooja, mandril aga kuni kolm. Õhtu toob edelatuule kuni puhanguti kuni 18 meetrit sekundis.

Pühapäeval jõuab Skandinaaviasse uus aktiivne madalrõhkkond, mis laieneb üle Läänemere ning tõstab edelatuule meie rannikuvetes puhanguti kuni 20 meetrini sekundis, sisemaal aga kuni 15 meetrit sekundis. Öö on küll suurema sajuta, kuid päeval hakkab loode poolt tulema lörtsi ja vihma, sisemaal tuleb algul ka lund. Temperatuuri on homme Lääne-Eestis kuni kuus kraadi, Kesk- ja Ida-Eestis kuni kaks kraadi.

Ööl vastu esmaspäeva sajab lääne pool lörtsi ja vihma, Kesk- ja Ida-Eestis aga lund ja lörtsi, vastu hommikut ehk ka vihma. Päeval madalrõhulohk eemaldub ja sajuhooge esineb hõredamalt. Tuul on mõõdukas, kuid õhtul muutub loodetuul saartel tugevamaks.

Teisipäev tuleb tõusva õhurõhu foonil kohatiste lörtsi- ja lumehoogudega. Puhub tugev loode- ja läänetuul, ööpäeva vältel on õhutemperatuuri null kuni -2 kraadi.

Kolmapäeval toob Läänemere äärde jõudev uus madalrõhkond tugeva lõuna- ja edelatuule, mis toob lund ja lörtsi, Lääne-Eestisse aga ka vihma. Õhutemperatuuri on päeval -2 kuni 3 kraadi, saartel ja läänerannikul aga kuni kuus kraadi sooja.

Neljapäev kujuneb aga tõeliseks pöördepunktiks ja ilmateenistuse prognoosarvutused on väga vastuolulised. Kui madalrõhkkond kaugeneb itta, siis selle järel jõuab Eestisse külmemat õhku ning sajuhood tulevad alla enamasti lörtsina ja õhutemperatuur langeb alla nulli. Kui aga Norra rannikule jõuab aga uus aktiivne madalrõhkkond, siis selle serva mööda kandub Läänemere äärde soojemat õhku ning õhutemperatuur tõuseb kõikjal üle 0°C.

Reedel võib ilm madalrõhkkonna servas vihmase, tuulise ja pehmena püsida. Külma kõrgrõhuharja ülekaalu korral tuleb öö miinuskraadidega. Päev läheneva madalrõhkkonna eel tugevneva tuule ning uue lume- ja lörtsisajuga.
Ilmateenistuse tänane valvesünoptik ütles Delfile, et paksemat lumevaipa pole lähiajal oodata.